Analyse Crisis in Brugge: Het is erop of eronder, nu of nooit voor Club en Ronny Deila

Crisis in Brugge: Het is erop of eronder, nu of nooit voor Club en Ronny Deila

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge zit in een crisis. Het pakte slechts 16 op 33 in de competitie en won maar twee keer in negen wedstrijden. Van de positiviteit en het enthousiasme van in augustus schiet niet veel meer over.

Club Brugge begon in augustus dan wel met een nederlaag tegen Aarhus, maar won daarna zes keer op een rij. Club scoorde daarin liefst 25 keer. Club sloot augustus af met een 2-2 tegen Osasuna, waarmee het zich kwalificeerde voor de Conference League. 

Maar daarna won Club enkel nog tegen Charleroi en tegen Bodo/Glimt. In negen wedstrijden won Club dus maar twee keer. Met het verlies tegen KV Kortrijk als dieptepunt. Niet dat Club geen kansen had, dat laten de cijfers toch zien. 

Club had bijna 75% balbezit en had ook 2,35 xG, terwijl KV Kortrijk maar 0,61 xG had. En toch verloor Club voor de tweede keer op rij. Wat is er toch aan de hand bij de club die de voorbije zes jaar vier keer landskampioen werd?

Veel problemen, weinig tijd

Club beleeft met 16 op 33 de slechtste competitiestart in 40 jaar en daar lijken veel oorzaken voor. Club mist een leider op het middenveld zoals Vormer of toont te weinig winnaarsmentaliteit. Een te wankele verdediging of een aanval die uit vorm lijkt. Of een combinatie van alles. 

Wat het ook is, Ronny Deila moet opnieuw vuur in de ploeg krijgen, daarvoor is hij ook naar Brugge gehaald. En de komende twee weken is het programma loodzwaar. Een dubbele confrontatie met Lugano in Europa en in de competitie Antwerp, Union en Cercle. Ertussen is er ook nog de bekermatch tegen Beerschot. 

Het zullen dus twee heel erg belangrijke weken worden voor Deila en Club Brugge. Er staat heel erg veel op het spel, al heeft Deila het geluk dat Club het voorbije jaar al drie trainers versleet. Maar zoals de Zomerhit van 2023 luidt: Het is erop of eronder, nu of nooit. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties