Jupiler Pro League nu bijna miljard waard en daar zijn deze drie clubs vooral verantwoordelijk voor

Jupiler Pro League nu bijna miljard waard en daar zijn deze drie clubs vooral verantwoordelijk voor

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League doet het eigenlijk best goed. De gezamelijke waarde van de spelers in de competitie is sinds vorig seizoen met 112 miljoen euro gestegen.

Alles samen zijn die nu goed voor 945,19 miljoen euro. "De Jupiler Pro League is de afgelopen jaren een verkoperscompetitie geweest," legt Bart Tamsyn van Transfermarkt.be uit. "Clubs in de competitie proberen altijd getalenteerde spelers goedkoop aan te trekken en ze vervolgens met winst te verkopen."

"De twee transferperiodes in het seizoen 2022/23 lieten een winst van €107 miljoen zien. Het is dus normaal dat de marktwaarde van de Jupiler Pro League schommelt."

De meest waardevolle club blijft Brugge, gevolgd door Genk (128 miljoen) en Antwerp (121 miljoen). De 18-voudige kampioen profiteerde van de stijging van de marktwaarde van Nusa, maar Andreas Skov Olsen (+€4 miljoen naar €18 miljoen) en Maxim De Cuyper (+€3 miljoen naar €8 miljoen) hadden aanzienlijke upgrades, waardoor de squad-waarde van Brugge nu op €148,75 miljoen staat.

Een andere club met een stijging is Royal Antwerp. Afgezien van Vermeeren en Keita, zagen Soumaïla Coulibaly, die op huurbasis bij Dortmund speelt (+€5 miljoen naar €6 miljoen), George Ilenikhena (+€3,5 miljoen naar €4,5 miljoen) en Michel-Ange Balikwisha (+€2 miljoen naar €8 miljoen) allemaal hun marktwaarde stijgen.

Anderlecht is intussen 95,6 miljoen waard en Gent 91,55 miljoen.

CLUBS - JUPILER PRO LEAGUE 23/24

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties