Olivier Deschacht geeft Antwerp opvallende raad: "Geen schande als je nul punten pakt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Olivier Deschacht geeft Antwerp opvallende raad: "Geen schande als je nul punten pakt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twee verliezen op rij wil Antwerp de nul van het bord vegen in de Champions League. Tegen FC Porto wordt dat geen sinecure, maar analist Olivier Deschacht vindt dat The Great Old zich niet al te veel zorgen moet maken over winst of verlies.

Deschacht weet welk niveau de Champions League meebrengt. Hij speelde er zelf 40 matchen in. "Er is geen reden tot paniek", zegt hij in HLN. "Het is voor hen ook geen prioriteit om door te stoten, hun doel was oorspronkelijk om die groepsfase te halen. Tenzij ze gaan stunten tegen Porto of Barcelona wordt die derde plaats al lastig."

Club Brugge zette vorig seizoen de toon, maar dat gaat niet elk jaar gebeuren. "Alles zat ook mee in die campagne. Ooit zal dat nog wel eens gebeuren, maar dat zal niet voor direct zijn. Doorstoten blijft een mirakel. Het is geen schande als je één of zelfs geen punten pakt hoor."

Voor Deschacht is het belangrijkste dat de spelers genieten en leren. "Het is Champions League hé. Een beloning. Have fun! En misschien gaan ze daardoor wel losser voetballen en betere resultaten halen. Ik heb het zelf ook meegemaakt hé, starten met 0 op 6. Dan moet je die derde plaats even uit je hoofd zetten en het weer match per match aanpakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties