Analist steunt Romelu Lukaku: "Opgezet spel kan boemerang worden"

Analist steunt Romelu Lukaku: "Opgezet spel kan boemerang worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Om 18 uur spelen Inter en AS Roma vanavond tegen elkaar. Met alle ogen uiteraard gericht op Romelu Lukaku.

De terugkeer van Romelu Lukaku naar San Siro. Het blijft in de Serie A een heel gevoelig item, maar uiteindelijk is het een wedstrijd die moet gespeeld worden. De transfersoap ligt nog altijd gevoelig, maar wordt ook handig gestuurd.

“En tegelijk doet de Italiaanse media er alles aan om de situatie te hypen”, zegt analist Eric Van Meir in De Zondag. “Lukaku zal zich aan een hysterisch thuispubliek mogen verwachten, maar als één iemand in zo’n heksenketel kan overleven, dan hij wel.”

En de situatie zou zich wel eens tegen Inter kunnen keren. “Alle haat zal van hem afglijden. Inter Milaan zal er net moeten over waken dat heel dit opgezet spel niet als een boemerang in het eigen gezicht waait.”

Inter is hoe dan ook favoriet voor dit duel, maar uitgerekend Romelu Lukaku zou wel eens de nodige factor kunnen zijn om de match te beslissen in het voordeel van de bezoekers, zo oordeelt Van Meir nog.

“De Portugese coach houdt graag veel volk achter de bal en zorgt dat Lukaku veel ruimte voor zich heeft liggen. Net dan is hij gevaarlijk. Ja, ik zou hem graag zien scoren in San Siro. Hij verdient het ook na al deze heisa.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties