🎥 Vincent Kompany spreekt klare taal over groter wordende druk: "Meestal dezelfde die wint en hij is kaal, net als ik"

🎥 Vincent Kompany spreekt klare taal over groter wordende druk: "Meestal dezelfde die wint en hij is kaal, net als ik"
Foto: © photonews

De druk waar Vincent Kompany onder moet werken is stilaan niet min. Amper 4 punten gepakt, voorlaatste in de stand en een uitmatch bij Arsenal voor de boeg. Makkelijk is anders.

De Burnley-manager verliest er zijn humor niet bij. "Ik ben niet naar Burnley gekomen om de competitie met 101 punten te winnen. In mijn allereerste interview heb ik gezegd dat er maar weinig managers winnen. Meestal is het dezelfde die wint en hij is kaal, net als ik."

Kompany krijgt er de lachers mee op zijn hand. "Je moet de dingen in zijn perspectief plaatsen. Er zijn weinig managers die trofeeën winnen. Je moet het doen omdat je van de job houdt. Een deel hiervan is je ploeg beter maken en resultaten halen, maar het werk in aanloop naar die resultaten heeft ook iets."

"Je leert zo veel van mensen als het even lastiger gaat", gaat Kompany daar dieper op in. "Sommigen doen hun ogen dicht als het lastig gaat, maar dat is net het moment waarop je je weerstand opbouwt. Ik zal nooit in een situatie zitten waarin ik niet naar de context van de competitie kijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties