Tip voor Jesper Fredberg: AZ wil hem, maar data zegt dat Anderlecht beste ploeg voor hem is

Tip voor Jesper Fredberg: AZ wil hem, maar data zegt dat Anderlecht beste ploeg voor hem is

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het voetbal is tegenwoordig enorm op data gebaseerd. Zo worden spelers ook gelinkt aan de club die het best bij hen zou passen.

Volgens Footballtransfers mikt AZ Alkmaar voor volgend jaar op Dante, de 40-jarige Braziliaan die momenteel aan de slag is bij het Franse OGC Nice en een aflopend contract heeft. Zeker als de Nederlandse club de Champions League zou halen.

Dante is aanvoerder bij Nice en de verdediger miste er nog geen enkele minuut van deze competitie. Vorig seizoen speelde hij 4.440 minuten in 49 duels voor de Franse club. Op en top fit dus en meteen inzetbaar.

Een uitstekende optie, ook al heeft hij eigenlijk zijn leeftijd tegen. Zeker ook voor ploegen die mikken op Europees voetbal lijkt hij een niet te missen ervaren pion, omdat hij gratis weggeplukt kan worden.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports past de ex-speler van Bayern München goed bij AZ, maar de data tonen aan dat er nog één club is waar hij beter zou passen dan in de Eredivisie.

En dat is verrassend genoeg een Belgische club, meer bepaald RSC Anderlecht. Hij zou er veel speelminuten kunnen pakken en qua speelstijl helemaal bij paarswit passen. Ook de spelers die nu in het Lotto Park rondlopen zouden heel goed bij hem passen. Een tip dus voor Jesper Fredberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties