Peter Vandenbempt hard voor Rode Duivels: "Onafgewerkt product"

Peter Vandenbempt hard voor Rode Duivels: "Onafgewerkt product"

De Rode Duivels kwalificeerden zich voor het EK 2024 in Duitsland. Als reekshoofd, maar dat is niet goed genoeg voor Peter Vandenbempt.

Als reekshoofd en ongeslagen sloten de Rode Duivels hun EK-kwalificatiewedstrijden af. Toch ziet Peter Vandenbempt dat nog niet alles goed gaat. Er heerst een positieve sfeer bij de nationale ploeg, maar hij stelt in vraag waarom die er eigenlijk is.

"Rijst de vraag: waar komt dat optimisme vandaan, nauwelijks een jaar nadat de nationale ploeg in Qatar een tragisch dieptepunt bereikte", begint Vandenbempt bij Het Nieuwsblad. "Geen land nochtans dat beter weet dat een geslaagde voorronde niets garandeert voor het toernooi zelf dan België."

"De Duivels waren onder Roberto Martinez de keizers van de kwalificatiecampagnes. Zeker waar, je hebt bij deze Rode Duivels een veel beter gevoel dan bij hun voorgangers aan de vooravond van de vorige twee toernooien. Maar mij lijkt deze nationale ploeg vooralsnog een onafgewerkt product. In tegenstelling tot blijkbaar de rest van de wereld vond ik de voorbije voorronde vooral hoopgevend, zonder meer", besluit Vandenbempt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties