Plots kunnen lekken toch geen kwaad: Voetbalbond komt met opvallende uitspraak

Plots kunnen lekken toch geen kwaad: Voetbalbond komt met opvallende uitspraak
Foto: © photonews
Word fan van België! 2540

Vandaag stelt de voetbalbond de shirts voor het EK voor aan het grote publiek. Alleen, iedereen heeft het al gezien.

Van een grote verrassing zal er hoegenaamd geen sprake zijn. De voorbije dagen waren er al genoeg beelden te zien van de truitjes waarmee de Rode Duivels op het EK zullen aantreden. De zogenaamde Kuifjeversie kreeg wel bijzonder veel media-aandacht.

Geen pretje voor Adidas en de Belgische voetbalbond, maar directeur marketing en communicatie Manu Leroy spreekt plots andere woorden uit over het feit dat de truitjes al uitlekten in verschillende media.

Lek van Kuifjeshirt was geweldige reclame

“Soms zie ik dingen lekken, waarvan ik denk: hoe komen ze erbij?”, klinkt het bij Sporza. “Uiteindelijk hebben wij de regie nog altijd in handen. Pas deze voormiddag zullen we het volledige verhaal achter het nieuwe shirt vertellen.”

De lekken op sociale media hebben volgens Leroy ook een voordeel, zo voegt hij er nog fijntjes toe. Dat is een heel ander signaal vanuit de voetbalbond dan toen de rapporten van de scheidsrechters uitlekten. Toen stond het kot helemaal op zijn kop.

“We waren hét gespreksonderwerp bij websites, kranten, journaals en talkshows. Natuurlijk heb je in een ideale wereld één grote big bang, maar vanuit een marketingstandpunt was dit geweldige reclame”, besluit Leroy.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties