Peter Vandenbempt ziet waar paars-wit het moeilijk heeft: "Dat is geen goed nieuws voor Anderlecht"

Peter Vandenbempt ziet waar paars-wit het moeilijk heeft: "Dat is geen goed nieuws voor Anderlecht"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft zijn tweede wedstrijd in de Champions' Play-offs met 3-1 verloren van Club Brugge. Paars-wit kon niet profiteren van het puntenverlies van Union.

Union SG verloor met 2-3 van Cercle Brugge afgelopen zondag, een uitgelezen kans voor Anderlecht om hiervan te profiteren. Paars-wit mocht niet verliezen en zou dan aan de leiding komen, maar dat gebeurde niet.

Anderlecht verloor uiteindelijk met 3-1 van Club Brugge. "De prestatie van paars-wit gisteren zaait dan toch weer veel twijfel. Dat je in de play-offs een uitwedstrijd verliest bij een sterk Club Brugge is niet erg, iedereen zal eens verliezen", vertelde Peter Vandenbempt volgens Sporza.

"Maar het erge is de manier waarop. Dat wordt dan nog eens opgeteld bij de zeer middelmatige, voor de rust zelfs slechte, prestatie tegen Antwerp en de slechte prestatie tegen Kortrijk."

Vandenbempt zag dat er een paar spelers flink onder de verwachtingen presteerden. "Zoals coach Riemer correct zei: geen intensiteit, geen kwaliteit aan de bal. Het contrast met de vorige wedstrijd in Brugge was gigantisch. Als Thorgan Hazard de barometer is van dit Anderlecht, staat die al enkele weken op slecht weer. Dat is geen goed nieuws voor Anderlecht."

"Ook jonge jongens als Leoni en Stroeykens, die het dit seizoen al heel goed hebben gedaan, halen hun niveau niet meer. Dolberg is een klassespits, daar is iedereen het over eens. Hij heeft het volste vertrouwen van Riemer, maar zit aan 3 doelpunten in 19 wedstrijden. Dat is niet bepaald geweldig", besluit Vandenbempt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties