Anderlecht moet al vrezen voor twee spelers, ook sleutelspelers bij Club, Antwerp en Genk bedreigd

Anderlecht moet al vrezen voor twee spelers, ook sleutelspelers bij Club, Antwerp en Genk bedreigd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na twee speeldagen van de Play-Offs zijn verschillende spelers al bedreigd met een schorsing. We bekijken het per team.

Na het laatste fluitsignaal van de 30e speeldag van de reguliere fase, werden de kaarten opnieuw geschud voor de Play-Offs. Spelers die tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere fase hun vijfde waarschuwing ontvingen, werden toch geschorst voor de eerste speeldag van de sprint naar het einde van het seizoen.

Na twee wedstrijden, zowel in de Champions Play-Offs als daaronder, lopen veel spelers al het risico op schorsing na twee gele kaarten te hebben gekregen. (een derde zou een schorsing van één wedstrijd betekenen).

Anderlecht moet opletten voor spelers die geschorst kunnen worden

Bovenaan de ranglijst is het team dat het meest kan geschaad worden hierdoor, RSC Anderlecht, dat al twee spelers heeft: Thorgan Hazard en Thomas Delaney met twee kartonnetjes. Ook in deze categorie: Bilal El Khannouss, Vincent Janssen en Raphael Onyedika te vinden.

In de Europe Play-Offs is slechts één speler al bedreigd met een schorsing: Munashe Garananga van KV Mechelen. Slimani en Bakary Haidara werden uitgesloten na twee gele kaarten, terwijl doelman Nick Gillekens van Westerlo een directe rode kaart ontving.

In de play-downs kan nog niemand bedreigd worden, aangezien de teams pas één wedstrijd hebben gespeeld. Maar ook daar kunnen schorsingen een grote rol spelen in de slotfase van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties