OFFICIEEL: JPL-icoon en voormalige Rode Duivel een punt achter zijn carrière

OFFICIEEL: JPL-icoon en voormalige Rode Duivel een punt achter zijn carrière

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christophe Lepoint heeft woensdag aangekondigd dat hij zijn carrière als speler beëindigt. Zijn optreden tegen Lommel zal dus zijn laatste wedstrijd zijn geweest.

Soms loopt het in de voetbalwereld niet altijd zoals verwacht. Christophe Lepoint heeft afgelopen weekend deze zure ervaring meegemaakt.

Na een blessure op te lopen, vlak voor het halfuur tijdens de wedstrijd tegen Lommel, zet de 39-jarige verdediger/middenvelder punt achter zijn carrière.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Challenger Pro League, heeft Lepoint in een video aangekondigd dat hij een streep zet achter zijn spelerscarrière, waarbij hij de clubs bedankt die hem hebben geholpen tijdens zijn reis.

En dat waren er heel wat: van zijn opleiding die hij bij Anderlecht genoot, tot zijn laatste maanden als aanvoerder van Seraing. Met 1860 München, Willem II, Gernclerbirligi, Tubize, Moeskroen, Waasland-Beveren, KAA Gent, Charlton, KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben vele ploegen mogen genieten van zijn leiderschap.

Christophe Lepoint hangt de voetbalschoenen aan de haak na meer dan 300 wedstrijden gespeeld te hebben op Belgische velden. Hij werkte ook twee oefenwedstrijden met de Rode Duivels af in 2010 onder George Leekens, waarin hij zelfs scoorde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties