RWDM-eigenaar Textor boorde Antwerp (voorlopig?) 1,5 miljoen euro door de neus

RWDM-eigenaar Textor boorde Antwerp (voorlopig?) 1,5 miljoen euro door de neus
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week werd duidelijk dat RWDM de aankoopoptie op Pierre Dwomoh niet gelicht had bij Antwerp. Nochtans konden ze hem definitief overnemen voor 1,5 miljoen euro, maar eigenaar John Textor was daar niet mee akkoord.

Dwomoh speelt normaal gezien alles bij RWDM en wil ook doorgaan bij de club om eindelijk wat continuïteit te hebben. Maar zijn aankoopoptie moest voor 31 maart gelicht worden en dat gebeurde niet. Op bevel van John Textor, de man die alles te zeggen heeft in het Edmond Machtensstadion.

Volgens La Capitale vond de Amerikaan dat het financiële risico rond deze transfer misschien te hoog was. Naast het bedrag van 1,5 miljoen dat aan Antwerp moest worden betaald, waren ook 500.000€ aan bonussen opgenomen (afhankelijk van gespeelde wedstrijden).

Wat het totale bedrag van de deal op 2 miljoen zou kunnen brengen. Wetende dat de sportieve situatie van RWDM nog niet duidelijk was, twijfelde Textor aan de mogelijkheid van meerwaarde omdat als de club de optie zou lichten maar de speler direct zou verkopen, de bonussen direct moesten worden betaald.

Op Transfermarkt wordt de speler momenteel gewaardeerd op 2,5 miljoen. Een waarde die hoger op lager zou uitvallen bij een eventuele degradatie van de club, die er nog altijd niet goed voorstaat in de play-downs.

Dat betekent echter niet dat Dwomoh sowieso vertrekt. De twee clubs staan nog steeds in contact, maar als ze beslissen om hem te houden moet de deal opnieuw onderhandeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties