Vrouwen Westerlo zetten titel kracht bij met klinkende zege, Aalst zeker van tweede plaats

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Het titeldebat is alvast gestreden. Westerlo zette zijn titel nog wat extra daadkracht bij, Aalst won ook en is zeker tweede.

Na dit weekend is er nog maar één speeldag meer te spelen. En dus zitten we nu echt wel in de zone van de waarheid. De titel was al langer voor Westerlo, Eendracht Aalst heeft zich ondertussen weten te verzekeren van de tweede plaats.

Westerlo maakt indruk tegen Zulte Waregem

Westerlo wilde nog eens uitpakken met een mooie prestatie en op bezoek bij Zulte Waregem B zou dat ook gaan lukken. Lauren Meyers opende snel de score, Chiara Wielockx maakte er nog 0-2 van voor de rust.

Beiden zouden ook na de rust nog eens scoren, terwijl ook onder meer Hanne Merkelbach en Charlotte Cranshoff andermaal de netten bol wisten te zetten. Aan het einde van de wedstrijd stond er een weergaloze 0-9 op het scorebord.

Aalst zeker van de tweede plaats

Eendracht Aalst van zijn kant won op bezoek bij Alken met 2-3. Kaat Herbots had de Limburgers nochtans snel op voorsprong gebracht, maar Tieleman, Broos en Van Loock wisten die achterstand helemaal uit te wissen.

De Oost-Vlamingen zijn zo zeker van de tweede plaats in het eindklassement. Moldavo, Standard B, Famkes Merkem en Club Brugge B horen ook bij de winnaars van het weekend. KAA Gent B en OH Leuven B hielden het op een 1-1 gelijkspel.