Bayern en Dortmund winnen simpel, Hamburg doet slechte zaak onderin

Nicola Cantoro
| 3 reacties

In de Bundesliga hebben Bayern München en Borussia Dortmund gedaan wat ze moesten doen: de drie punten thuishouden. Onderin deed Hamburg een heel slechte zaak in het degradatieduel met Braunschweig. Van Der Vaart en co gingen de boot in tegen de rode lantaarn met 3-2.

Bayern München-Freiburg 4-0

Het was ex-Standard-speler Dante Bonfim die Bayern op voorsprong bracht tegen Freiburg, het nummer 15 in de Bundesliga. De verdediger kopte een voorzet van Contento knap tegen de netten. Nog voor rust lag de match al in een definitieve plooi.  De Zwitser Shaqiri scoorde nog twee maal voor het rustsignaal. In de slotminuten zette Claudio Pizarro de kers op de taart. De Peruviaan sneed naar binnen en trapte de bal knap in doel.

Een simpele en logische zege voor Die Bayern dat er met kop en schouders bovenuit blijft steken. Ook in het klassement. Dortmund staat nog steeds op 17 punten, en Leverkusen op 16 punten van de autoritaire leider. Al heeft Leverkusen wel nog een match te goed later op de avond.

Braunschweig-Hamburg 4-2

Voor hamburg gaat het van kwaad naar erger. Ook tegen hekkensluiter Braunschweig ging het de boot in. Hamburg kwam nochtans op voorsprong via Lasogga, maar Braunschweig sloeg twee keer terug in de tweede helft via de Congolees Kumbela.

Hamburg leek toch nog een punt uit de brand te kunnen slepen. Ilicic bracht een kwartier voor tijd de bordjes weer gelijk. Maar alweer Kumbela bracht Braunschweig op voorsprong. Hochscheidt zette de kers op de taart in de blessuretijd voor de hekkensluiter. De degradatie komt nu wel heel dichtbij voor Van Der Vaart en co.

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 4-0

Ook Dortmund won zijn wedstrijd makkelijk. Aubameyang bewees zijn goede vorm met twee doelpunten voor de thuisploeg. Lewandowski besliste de match vanaf de stip. De Serviër Jojic maakte er nog 4-0 van. Met de winst komt Dortmund op een punt van Leverkusen dat wel nog een match te goed heeft tegen Schalke 04.