Blessin grijpt naar alternatieve methodes om Union SG tegen Antwerp weer op de rails te krijgen

Blessin grijpt naar alternatieve methodes om Union SG tegen Antwerp weer op de rails te krijgen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier wedstrijden zijn de play-offs ver voor Union SG. De ploeg van trainer Blessin, die bovenaan stond na de reguliere competitie, verloor al elke match.

De druk is duidelijk hoog bij Union SG, maar het lukte in de Champions’ Play-offs nog niet om ook maar één punt te verzamelen. Alexander Blessin hoopt het tij eindelijk te keren tegen Royal Antwerp FC.

De twee wedstrijden tegen de regerende landskampioen zijn voor de Brusselaars van cruciaal belang om zich te herpakken. Het woord ‘titel’ wordt voorlopig niet meer in de mond genomen. De trainer van Union grijpt zelfs naar alternatieve methodes, zo liet hij weten op zijn persconferentie.

Hij haalde video’s van de Amerikaanse basketballegende Michael Jordan en van topclub Manchester City boven om het geloof bij zijn spelers terug te laten komen.

“Een video van een legende als Michael Jordan heeft veel impact”, legde hij uit, zo citeert Het Belang van Limburg de Duitser. “Hoe hij vertelt dat hij duizenden keer heeft gefaald in zijn leven en voor al zijn gemiste shots zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en toch succesvol is geworden. Daar moeten mijn spelers van leren.”

Slechtste moment dat je kan bedenken

Sport gaat volgens Blessin altijd met ups-and-downs, maar je moet willen terugvechten. “Dat heb ik mijn spelers ook getoond met de serie op Netflix over Man City, dat vorig seizoen de treble won. Ook zij verloren vier matchen op rij. De reactie van hun spelers was interessant voor ons.”

Volgens Blessin verliest elke grote club wel eens en draait het niet het hele seizoen zoals het moment. Het gebeurt voor Union SG echter wel op het slechtste moment dat je maar kan bedenken, maar ze moeten hieruit geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties