Bankzitter Defour in extremis naar volgende ronde

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

FC Porto heeft zich in een spannende partij naar de volgende ronde geloodst. Na de ongunstige 2-2 uit de heenmatch gingen de Portugezen na een nieuw gelijkspel toch door.

Eintracht Frankfurt kwam iets na het half uur op 1-0. Het was Aigner die op assist van Meier zijn ploeg op voorsprong bracht. Net na rust stond Meier zelf aan het kanon. Met drie spelers doken ze door de buitenspelval, maar het was de Duitser die de score mocht verdubbelen.

Porto, met Defour 90 minuten op de bank, zette alles op alles en verdediger Mangala (ex-Standard) kopte snel de aansluitingstreffer binnen. Nadien probeerde de thuisploeg de match dood te counteren, toen weer Mangala de bordjes in evenwicht bracht.

De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen, tot de dekselse Meier opnieuw toesloeg. Een efficiënt Frankfurt leek de buit binnen te hebben, maar invaller Ghilas schoot Porto in extremis toch nog naar de achtste finales.