Lazio verrassend uitgeschakeld door Bulgaren

Manuel Gonzalez
| 13 reacties

Ludogorets heeft zich verrassend geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Bulgaarse ploeg speelde op eigen terrein 3-3 gelijk tegen Lazio Rome. Omdat ze eerder de heenwedstrijd wonnen met 0-1, mogen ze een ronde verder.

Bij de bezoekers uit Rome was er van onze landgenoot Cavanda geen sprake. De verdediger werd in de heenwedstrijd tegen Ludogorets Razgrad uitgesloten en hij mocht dus niet meedoen.

Droomstart Lazio

In de heenwedstrijd ging Lazio Rome in eigen stadion verrassend onderuit tegen Ludogorets Razgrad. De partij eindigde op 0-1 en de Italianen moesten dus uit een ander vaatje tappen in de terugwedstrijd. Dat deden ze.

In de eerste minuut kwamen de bezoekers uit Italië al op voorsprong. Diao Keita bezorgde zijn team een droomstart. Net na de pauze verdubbelden ze de score. Brayan Perea legde een tweede doelpunt in het mandje. Met de 0-2 leek de kwalificatie binnen handbereik.

Dolle slotfase

Toch gaven de Bulgaren zich niet zomaar gewonnen. In de 67ste minuut scoorde Roman Bezjak de 1-2. Tien minuten voor tijd maakten ze zelfs de gelijkmaker. Zlatinski bracht de bordjes terug in evenwicht: 2-2. Zo was Ludogorets weer virtueel geplaatst.

Maar Lazio kwam nog 2-3 voor. Lazio-spits Miroslav Klose klopte doelman Stoyanov een derde keer. Toch lieten de Bulgaren zich niet uitschakelen. Juninho Quixada maakte er 3-3 van. Zo schakelde Ludogorets verrassend Lazio Rome uit. De score over twee partijen was 4-3.