Mertens en co ronde verder in Europa League

Napoli is er op eigen veld in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het won tegen het Engelse Swansea met 3-1. Landgenoot Dries Mertens viel sterk in met nog twintig minuten op de klok.

Bij Napoli was er voor onze landgenoot Dries Mertens geen plaats in het basiselftal. De Rode Duivel startte op de bank. Callejon en Insigne kregen de voorkeur op de aalvlugge Belg.

Insigne bracht zijn thuisploeg Napoli na amper een kwartier op voorsprong. Met een fraaie lob verschalkte hij Swansea-doelman Krul. Maar de Engelsen lieten zich niet doen en in de 30ste minuut bracht de Guzman zijn ploeg langszij. Het belangrijke doelpunt voor Swansea was een feit.

Mertens tegen Defour

De Italianen waren virtueel uitgeschakeld. Misschien kon Rode Duivel Dries Mertens daar iets aan veranderen. Hij kwam twintig minuten voor tijd doelpuntenmaker Insigne vervangen. De kleine Belg maakte veel indruk.

Maar Gonzalo Higuain werd de held bij Napoli. Hij zorgde voor de 2-1 na een assist van Mertens. Uiteindelijk maakte Inler er zelfs nog 3-1 van. Daarmee plaatste Napoli zich voor de volgende ronde. Daarin nemen ze het op tegen het Porto van Steven Defour.