Overzicht CL: Poulefase veraf voor Origi en co

In de laatste voorronde van de Champions League was de interessantste affiche van woensdagavond die tussen Lille en Porto. De Portugezen haalden het met het kleinste verschil bij Origi en co en reizen met een uitstekende uitgangspositie terug naar huis.

Divock Origi stond in de basis bij Lille, maar werd na 71 minuten vervangen. Hij liet een aantal mooie dingen zien en het publiek was het dan ook niet echt eens met zijn wissel. Scoren lukte echter niet voor de Rode Duivel en daar slaagde tegenstander Porto wel in. Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van Hector Herrera.

Celtic doet beter dan in vorige kwalificatieronde

Celtic Glasgow verloor zwaar in de derde voorronde, maar bemachtigde via de groene tafel toch een ticket voor de laatste kwalificatieronde. Daarin verging het de Schotten, met Jason Denayer in de basis, heel wat beter. Bij Maribor, de ploeg van ex-Buffalo Suler, kwam het al na zes minuten op voorsprong via McGregor. Nog in het openingkwartier bracht Bohar de Slovenen langszij. De 1-1 werd ook meteen de eindstand.

Diezelfde uitslag kregen we ook in de andere twee duels. Aalborg en APOEL Nicosia, met Pardo in doel, hielden elkaar in evenwicht. Ook Slovan Bratislava en BATE Borisov scoorden elk één keer.