Speeldag: Ronde 1
Stadion: Luanda
Angola geeft 4-0 voorsprong uit handen
Dirk Pieters

Angola en Mali zorgden op de openingsspeeldag van de Afrika Cup meteen voor een serieuze thriller. Angola kwam 4-0 voor, maar gaf in het laatste kwartier de overwinning nog uit handen: 4-4.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers die vielen na een aanslag op de Togolese spelersbus.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, maar toch was het even wachten op kansen. Mali kon af en toe gevaarlijk tegenprikken, maar de mogelijkheden waren schaars. Toch viel er vlak voor de pauze nog heel wat te beleven. Op amper vijf minuten tijd zorgde Flavio ervoor dat zijn land met een geruststellende 2-0 voorsprong mocht gaan rusten.

Na rust zette het thuisland de hegemonie voort door via twee penalty's uit te lopen naar 4-0. Gilberto en sterspeler Manucho schoten raak. Angola leek de Afrika Cup met een knappe winst op Mali te starten, maar in de laatste elf minuten gaf het gastland een 4-0 voorsprong uit handen.

Keita prikte na een blunder van doelman Fernandes de aansluitingstreffer tegen de netten. Dat was meteen het sein voor nog een waanzinnige slotfase.

Kanouté en opnieuw Keita zorgden voor een 4-3 stand na 93 minuten, maar nog was het niet afgelopen. Yatabare zorgde na 95 minuten spelen dan toch nog voor een onverwacht gelijkspel. Doelman Fernandes redde in eerste instantie nog, maar had vervolgens geen antwoord op de rebound van Yatabare: 4-4. (AN)

Yatabare duwt in de 95ste minuut de 4-4 tegen de netten