Speeldag: Ronde 1
Stadion: Estádio Chimandela
Burkina Faso houdt Ivoorkust verrassend in bedwang
Manuel Gonzalez

Topfavoriet Ivoorkust is in groep B van de Africa Cup niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Burkina Faso. Eerder vandaag won Malawi in groep A ook al verrassend met 3-0 van Algerije.

Topfavoriet Ivoorkust startte nochtans goed aan de partij. Drogba was meteen gevaarlijk en claimde een strafschop maar een verdediger kon nog net op tijd ingrijpen.

In de rest van de eerste helft bleef Ivoorkust domineren, zonder Burkina Faso echt zwaar onder druk te zetten. Rond de twintigste minuut zien enkele Ivorianen weer een strafschopfout, maar opnieuw laat de scheids begaan.

Lokeren-doelman Copa zagen we nauwelijks in actie. Eén keer moest hij ingrijpen na een mooie actie van HSV-speler Pitroipa.

In de tweede helft verwachtte iedereen een heviger Ivoorkust, maar dat kwam er niet van. Het tempo lag te laag en Burkina Faso hield met een goede organisatie makkelijk stand.

Pas in de slotfase gooide Ivoorkust nog eens alles op alles. Het bracht met Keita, Salou en Aruna drie gevaarlijke pionnen tussen de lijnen. In de laatste tien minuten moest doelman Diakite nog verschillende keren ingrijpen, maar echt grote mogelijkheden kregen De Oranje Olifanten niet.

Zo eindigde de openingswedstrijd van topfavoriet Ivoorkust op een teleurstellend 0-0 gelijkspel. De Ivorianen konden geen indruk maken en Burkina Faso beperkte zich tot het houden van de nul.