ghaGhana
DR Congo
Datum: 20/01/2013 17:00
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Speeldag 1
Afrika Cup - Groep B: Ghana en Congo delen de punten
Afrika Cup - Groep B: Ghana en Congo delen de punten
Foto: © SC

Ghana en Congo hebben op hun eerste speeldag in groep B van de Afrika Cup 2-2 gelijkgespeeld. Vanavond komen Mali en Niger nog in actie in de poule.

Donderdag en vrijdag trainden de spelers van Congo nog niet uit onvrede, maar vandaag slaagden Mbokani & co er toch in om een van de grote favorieten Ghana twee puntjes te ontfutselen. De eerste kansen waren allemaal zelfs voor Congo, dat veldoverwicht had. Toch kwam Ghana op voorsprong, toen Kwadwo Asamoah na een mooie een-twee met Gyan het overzicht behield en Badu aanspeelde. Die opende de score.

Net na rust werd het zelfs 2-0 voor Ghana, dankzij Asamoah, die binnenkopte na een corner. Congo bleef aanvallen en kreeg uiteindelijk het punt dat het verdiende. Mputu maakte op heel koele wijze de aansluitingstreffer. Mbokani maakte de gelijkmaker van op de strafschopstip, na een trekfout. Beide ploegen kregen daarna nog kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar er werd niet meer gescoord. Al bij al een billijk gelijkspel in een aantrekkelijke partij.