Datum: 21/01/2013 17:00
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Speeldag 1
Afrika Cup - Groep C: Zambia raakt niet voorbij Ethiopië

Titelverdediger Zambia is in zijn eerste wedstrijd op de Afrika Cup niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Ethiopië. Het mocht nochtans meer dan een helft tegen tien man spelen.

Doelman Jemal Tassew werd tien minuten voor rust uitgesloten bij Ethiopië na een harde trap met de voeten vooruit, waardoor het land met tien verder moest. Toen had de Ethiopiër Said trouwens al een strafschop gemist. Op slag van rust scoorde vervolgens Mbesuma voor Zambia, waardoor de trein vertrokken leek.

In de tweede helft gaven de Ethiopiërs echter geen krimp. Integendeel zelfs: halverwege de tweede helft konden ze de gelijkmaker scoren dankzij Adane Girma. Daardoor sprokkelen beide teams een punt uit hun eerste duel op deze Afrika Cup. In dezelfde groep spelen Nigeria en Burkina Faso ondertussen tegen elkaar.