Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Speeldag 1
Afrika Cup - Groep B: Mali zorgt voor eerste overwinning
Niels Ceulemans

Mali heeft voor de eerste overwinning op de Afrika Cup gezorgd. Het versloeg Niger met 1-0. Seydou Keita maakte het winnende doelpunt.

Mali had het zeker niet makkelijk tegen Niger, dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Kourouma Fatoukouma kon zijn ploeg echter niet op voorsprong schieten. Aan de overkant zorgden Sigamary en Cheick Diarra voor gevaar.

In de tweede helft was Mali de betere ploeg, maar ook Niger kon af en toe tegen prikken. Zo kreeg Ouwo Moussa Maazou, voormalige speler van Lokeren en Zulte-Waregem, twee goede kansen.

Uiteindelijk was het wachten tot zes minuten voor tijd alvorens Keita voor de verlossing kon zorgen. Doelman Kassaly Daouda liet de bal uit zijn handen glippen en de ex-speler van Barcelona kon profiteren.

Door het gelijkspel van Congo en Ghana staat Mali alleen aan de leiding.