Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Hindmarsh Stadium
Adelaide blijft op kop

Adelaide United heeft het nieuwe jaar goed ingezet. Het versloeg Queensland Roar op nieuwjaarsdag met 4-2.

Queensland kwam na elf minuten verdiend op voorsprong dankzij ex-Westerlospeler Alex Brosque. Hij kopte de bal op een voorzet van nieuwkomer Reinaldo in doel. Adelaide schrok wakker en keerde de situatie nog voor de rust geheel om. Shengqing Qu werd in het strafschopgebied foutief neergehaald en Carl Veart zette zich achter de bal. Tom Willis stopte de elfmeter, maar Veart kon in de rebound toch scoren. Nog geen minuut later kwam Adelaide zelf op voorsprong toen Shengqing Qu een subliem lobje uit zijn voetbalschoenen toverde. Qu had een geweldige dag want na 40 minuten zonderde hij Fernando Rech alleen voor de doelman af en die miste niet. Queensland leek vlak voor rust terug in de wedstrijd te komen, maar een doelpunt van Matt McKay werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Adelaide controleerde de wedstrijd in de tweede helft en maakte het klusje na iets meer dan een uur volledig af. Richie Alagich stormde zijn rechterflank af en placeerde de bal perfect op het hoofd van Fernando Rech die de bal in doel werkte. In de 83ste minuut kan Queensland toch tegenscoren toen invaller Michael Baird met een ver afstandschot doelman Robert Bajic verraste.

Dankzij het gelijkspel van Sydney FC vergroot Adelaide zijn voorsprong tot zeven punten. Men heeft nog vier punten nodig om mathematisch zeker te zijn van een plaats in de play-offs. Queensland heeft met achttien punten vijf punten achterstand op een plaats die recht geeft op de play-offs. Ze hebben nog vijf speeldagen om wat aan die achterstand te doen.