Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Central Coast Stadium
Mariners gemakkelijk langs de Jets

De Central Coast Mariners waren zaterdagvoormiddag goed bij schot. In de derby werden de Newcastle Jets met 4-1 naar huis gestuurd.

Al na vier minuten konden de supporters van de Mariners juichen. Andre Gumprecht ontving de bal van John Hutchinson en schoot de bal in doel. Na een half uur verdubbelde de thuisploeg de score. Damien Brown schoot een vrije trap heerlijk binnen.

In de tweede helft leek het er niet naar uit dat de Jets het tij konden keren en het werd nog erger toen Mateo Corbo na een tackle op Noel Spencer voor de tweede keer dit seizoen rood kreeg. De Mariners gingen gewoon door op hun elan en daar had John Hutchinson een groot aandeel in. Hij scoorde de derde goal van Central Coast. Hutchinson stond ook op de goede plaats om dankzij een voorzet van Tom Pondeljak de 4-0 in doel te duwen. In de 85ste minuut konden de Jets de eer redden toen Vaughan Coveny een kopbal op een voorzet van Steve Eagleton in doel kon werken.

Met deze overwinning doen de Mariners een gouden zaak in het klassement. Ze delen nu de vierde plaats met Perth Glory. De Jets blijven derde met één punt voorsprong op Central Coast en Perth. De eerste vier van het klassement plaatsen zich voor de play-offs en zullen onder elkaar uitmaken wie de eerste kampioen van de A-League zal worden.