Sydney FC
1-0
1-1
1-2
45' Dwight Yorke (pen)
2-2
Datum: 30/12/2005 08:00
Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: North Harbour Stadium
Knights verrassen Sydney

Het verschil in het klassement na vijftien speeldagen tussen de New Zealand Knights en Sydney FC bedroeg 23 punten. Dat verschil blijft ook na de zestiende speeldag hetzelfde, want het onderlinge duel eindigde verrassend op een 2-2 gelijkspel.

De Knights kwamen al na drie minuten op voorsprong toen Sean Devine een hoekschop binnenkopte. Amper drie minuten later was de stand alweer in evenwicht toen David Carney iet wat gelukkig de weg naar de netten vond. Sydney ging zelfs met een voorsprong de rust in dankzij een penalty. Frank van Eijs raakte de bal met de arm in het strafschopgebied en Dwight Yorke zette de 11meter om.

De bezoekers leken op weg naar een gemakkelijke overwinning, maar zullen in de toekomst wel beseffen dat een wedstrijd pas gedaan is als er afgefloten is. In de 86ste minuut bereikte een voorzet van de wederoptredende Neil Emblem Jeremy Brockie aan de tweede paal en die schoot de bal in de volley met links vanuit een scherpe hoek binnen.

Dit gelijkspel is voor de Knights het eerste punt dat men thuis kan houden. Door het gelijkspel van Perth Glory donderdag is de achterstand op hen mathematisch te groot om nog bij de eerste vier te eindigen en zich zo te plaatsen voor de play-offs. Als Adelaide United op nieuwjaarsdag weet te winnen van Queensland Roar, dan loopt het zeven punten uit op Sydney.