Central Coast Mariners
New Zealand Knights
1-0
Datum: 08/01/2006 07:00
Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Central Coast Stadium
Mariners in slotfase voorbij de Knights
Mariners in slotfase voorbij de Knights
Foto: © SC

De New Zealand Knights boekten hun enigste overwinning van het seizoen tegen de Central Coast Mariners en wouden dat graag herhalen. Door een goal in de laatste minuut gingen de Mariners echter met de overwinning lopen.

De wedstrijd was van een niveau om niet over naar huis te schrijven. Alles is dan ook vermeld door te zeggen dat de Mariners wonnen omdat Dean Heffernan in de 90ste minuut de bal juist buiten het strafschopgebied in de hoek krulde.

In blessuretijd kookten er een paar potjes over nadat debutant Jamie McMaster foutief werd getackeld. Er ontstonden duw- en trekpraktijken tussen verschillende spelers en coaches. Enkele supporters sprongen over de omheining, maar zij kwamen uiteindelijk niet tussen in de gevechten. De Australische Voetbalbond beloofde een onderzoek in te stellen.

Door deze overwinning springen de Mariners naar de derde plaats. Ze staan drie punten achter Sydney en hebben één punt voorsprong op de Newcastle Jets en drie op Perth Glory. De New Zealand Knights blijven laatste met vijf punten uit zeventien wedstrijden.