Sydney FC
Newcastle Jets
Datum: 06/01/2006 10:00
Competitie: Hyundai A-League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Aussie Stadium
Sydney en Newcastle spelen gelijk
Sydney en Newcastle spelen gelijk
Foto: © SC

Sydney FC en de Newcastle Jets speelden een geanimeerde partij, maar geen van beide ploegen kwam tot scoren toe. Vooral voor Sydney moet het resultaat een ontgoocheling zijn.

In de eerste helft was het al Sydney wat de klok sloeg. Ondanks hun 61% aan balbezit geraakten ze amper aan kansen. En als er al kansen waren dan vergaten Dwight Yorke en Steve Corica te scoren, terwijl een kopbal van Iain Fyfe de lat raakte.

Newcastle kon in de tweede helft het evenwicht wat herstellen, maar de grootste kans was terug voor Sydney. Een kopbal van Sasho Petrovski klopte doelman Liam Reddy, maar belandde op de lat. David Zdrilic had dan in de rebound weer pech dat hij iets te ver van de bal stond en hem een slechts een kleine tik kon geven recht in de handen van Reddy.

Sydney FC staat door het gelijke spel nog altijd tweede, maar ziet Adelaide United al uitlopen tot negen punten met nog vier wedstrijden te spelen. Newcastle blijft derde, maar zal waarschijnlijk moeten knokken tot het einde om bij de eerste vier te eindigen en zo een play-offplaats in de wacht te slepen.