Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk won oververdiend
Dirk Pieters

Voor KV Kortrijk was de opdracht van vandaag duidelijk. Er moest gewonnen worden van Virton. Kortrijk dat in de Beker nog een afstraffing kreeg en 1-4 verloor, had toch goede moed bij de eerste competitematch. Voor Virton was dit alles behalve een makkelijke eerste competitiewedstrijd.

Het spelbeeld was al snel duidelijk. Kv Kortrijk moest gaan spelen tegen een betonnen vijfmans defentie en daarvoor nog 2 verdedigende middenvelders. KVK probeerde wel, maar echt grote kansen kreeg het niet. De verdediging van Virton gaf weinig kansen weg en kon nog vrij simpel steeds uitverdedigen.
Het zag er helemaal slecht uit voor de thuisploeg toen de bezoekers op voorsprong kwamen na een afgeweken vrij trap van Clerk. Op slag van rust stond het 0-1 voor de bezoekers.
Nog geen twee minuten later was het eindelijk raak voor de thuisploeg. Jarakovic kon een voorzet van Nong overhoeks binnenschieten.

Na de pauze redde de doelman een schot van Aelbrecht in de draai en huppelde een bal van Capilla naast. Een knappe vrijschop van Jarakovic ging pal tegen de deklat en toen Nong door de defensie wandelde en kon besluiten, redde de keeper in de korte hoek. Het was al Kortrijk in de tweede helft.
Het leek maar niet te lukken, maar 10 minuten voor tijd maakte Nong de actie en schoot in de verste hoek binnen. KVK kreeg eindelijk wat het verdiende… de volle buit.

KVK verdiende zelfs een grotere score, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat het nog won vlak voor tijd. KVK haalde al meteen meer punten dan in de eerste zeven wedstrijden van vorig seizoen. Voor Virton staat een heel moeilijk seizoen te wachten.