Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Bosuil
Antwerp wint spektakelwedstrijd
Dirk Pieters

Antwerp kreeg zaterdag het bezoek van OH Leuven op de Bosuil. Voor de ‘Great Old’ tijd om te bevestigen. Leuven begon goed aan de competitie en stond op de vijfde plaats.

Leuven begon uitstekend aan de partij. De bezoekers kwamen al snel op een 0-1 voorsprong via El Abbadi, al dan niet met een buitenspelgeurtje. De ploeg van Regi van Acker liet zich niet doen en kwam op gelijke hoogte na een mooi doelpunt van de Zweed Darko Lukanovic. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, met kansen aan beide zijde. Het was toch Leuven dat zijn tweede treffer kon maken. Ruystinx was de maker van het doelpunt en zette hiermee de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het thuispubliek zocht een schuldige en die werd al snel gevonden. De grensrechter was kop van jut nadat er opnieuw een buitenspelgeurtje aan het doelpunt hing. De 1-2 stond nog maar net op het bord of de bezoekers maakten er al een derde. Coninx gaf mogelijk de doodsteek aan Antwerp. Maar nog voor rust knokte Antwerp zich terug in de wedstrijd. Sam Lavan kopte een hoekschop hard binnen en zo konden de ploegen gaan rusten met een 2-3 stand.

Ook na rust bleven beide ploegen goed voetballen en hing er lange tijd een doelpunt in de lucht. Antwerp-doelman Ristovic moest enkele keren gepast tussenkomen. Aan de overkant viel er dan toch het doelpunt. The Great Old kreeg een strafschop en Di Gregorio zette deze feilloos om. Antwerp terug in de wedstrijd. Voor Leuven kon de pech niet op. Stijn Francis kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen. Met nog een kwartier te gaan kwam er meer en meer spanning. Regi van Acker bracht met Olguin nog een extra spits op het veld. Leuven kreeg nog de kans op 3-4, maar het was Antwerp dat alsnog met de volle buit ging lopen. Opnieuw kreeg Antwerp een strafschop en wie anders dan Di Gregorio die de klus klaarde. Antwerp had in de eerste helft zijn slachtoffer gevonden, maar ook Leuven was in de tweede helft niet te spreken over de arbitrage.

Voor Antwerp de tweede overwinning op rij. De Great Old is met een zes op zes goed begonnen aan de tweede periode. Leuven blijft op een vijfde plaats staan, maar voelt de hete adem van een groepje achtervolgers.   [AN]