Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Haagdoren bezorgt KVSK Utd overwinning
Niels Hendriks

Philip Haagdoren vond na zijn twee doelpunten in Mechelen opnieuw twee maal de netten tegen Dessel Sport aan de Gestelsedijk. KVSK United won de derby tegen Dessel zonder problemen met 2-0.

Bij de thuisploeg kwamen Frank Machiels en Vincent Euvrard terug uit schorsing, Philip Haagdoren was twijfelachtig maar geraakte toch speelklaar. Bij Dessel ontbrak Imagbudu. KVSK United begon uitstekend aan de partij en al na acht minuten zette Haagdoren de netten bol na een één-twee met Pereira. United kreeg nog enkele kansen in het openingskwartier maar het bleef bij de terechte 1-0 voorsprong. Het eerste Desselse gevaar kwam er in de 21ste minuut vanop een vrije trap. Piedfort schoot de vrije schop langs de muur en verraste hiermee Boyen. De thuisdoelman kon de bal, die al of niet over de doellijn was, pakken. Volgens de bezoekers was de bal over de lijn maar de scheidsrechter en zijn assistent lieten verder spelen. KVSK reageerde en Haagdoren kon alleen op het doel afgaan maar was niet zelfzuchtig genoeg en speelde de bal slecht af, weg kans.

In de tweede helft kwam Dessel beter in de wedstrijd maar United was het gevaarlijkste vanop de counter. De mannen van Peter Balette kregen kans na kans maar scoren lukte niet. Op het uur was het dan toch raak, opnieuw Haagdoren bracht de Noord-Limburgers op 2-0. United kreeg in het laatste halfuur nog enkele kansen maar het bleef 2-0, Dessel kon hier maar weinig tegenoverstellen.