Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK Utd wint topper en is nieuwe leider
Niels Hendriks

KVSK United heeft de topper van de vijftiende speeldag tegen KV Kortrijk gewonnen met 4-0. Na de opdoffer van formaat van vorig weekend herpakte de Noord-Limburgers zich en springen ze over KVK naar de leiding in tweede klasse.

De dichte mist trok op tijd weg in het Stedelijk Sportstadion in Lommel zodat de topper tussen de nummers één en twee van het klassement zonder problemen gespeeld kon worden. Na de 5-0 nederlaag op de Bosuil moest KVSK United op zoek naar eerherstel tegen leider KV Kortrijk. Dit Kortrijk was al zeven wedstrijden ongeslagen. De thuisploeg begon uitstekend aan de partij en ze kwamen in de eerste tien minuten al enkele keren erg dichtbij de openingstreffer. Ode Thompson verscheen alleen voor doelman Vandoorne maar miste, Euvrard kopte twee keer over het doel en ook Pereira kreeg de bal niet tegen de netten. Maar op het kwartier was het dan toch raak voor KVSK United, een vrije trap van Wouter Scheelen zeilde net boven het hoofd van Machiels rechtstreeks binnen. Iets meer dan vijf minuten later bracht Davy Heymans de thuisploeg op 2-0 met een knal van iets buiten de rechthoek. United kreeg nog wel een mogelijkheid via Scheelen maar het bleef 2-0 tot aan de rust. Kortrijk kon amper één keer dreigen via een vrije trap van Makhloufi. KVSK United overklaste de leider in de eerste speelhelft en stond oververdiend op voorsprong.

Kortrijk begon in tegenstelling tot de eerste helft goed aan de tweede en Capilla was meteen twee maal gevaarlijk. Eerst met een schot dat gestopt werd door doelman Boyen. Even later glipte hij tussen twee United-verdedigers door en omzeilde hij Boyen, maar vanuit een scherpe hoek besloot hij op de paal. Ondanks de goede start slaagden de bezoekers er niet in om de aansluitingstreffer te scoren. In de 66ste minuut besliste Marcos Pereira dan de partij, na een mooie actie van Scheelen trapte de Braziliaan de 3-0 tegen de netten. In de laatste minuut van de partij maakte Thompson er zelfs nog 4-0 van, opnieuw na een voorzet van de jonge Scheelen.