Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Scheelen schiet KVSK United voorbij OHL
Niels Hendriks

KVSK United mag de winterstop ingaan als leider in tweede klasse. De Noord-Limburgers pakten uit 15 matchen 32 punten. Niet slecht als nieuwkomer. De eerste periodetitel is immers al op zak. Gisteren kreeg de thuisploeg evenwel heel wat weerwerk van OH Leuven. Maar een gebrek aan efficiëntie en een attente Boyen hielden de nul op het bord.

Op een glibberig, maar toch vrij behoorlijk bespeelbaar terrein kwam OH Leuven zich niet ingraven. Integendeel, de Brabanders dicteerden de wet na een sterk start. Remy ging al vlug aan alarmklok hangen, maar Boyen was attent. Wat later was het de vaardige Al Alabbi die dreigde, maar hij lobde over. De eerste echte aanval bij de thuisploeg was het wel raak. Geerinckx - weer sterk - stuurde Haagdoren weg op de flank en Scheelen was bij de pinken om in te duwen. OH Leuven leek aangeslagen, ook omdat de thuisploeg beter in de match kwam. Er was wel opnieuw een attente doelman Boyen nodig die een poging van De Falco knap klemde. Bij United stuitte Thompson op Berghmans, maar het bleef toch opletten voor de bezoekers. Eerst stopte Machiels de snelle El Abbadi foutief en luttele minuten later zag Greven zijn lob juist over gaan. Op slag van rust werd het onverhoopt 2-0 toen Scheelen een vrijschop mooi inkrulde vanop de flank. Zo kon de thuisploeg met een gevleide stand de rust ingaan.

De thuisploeg kwam met andere intenties uit de kleedkamer en prima actie van Haagdoren met Thompson werd net niet afgewerkt door Scheelen. Wat later kapte Pereira prachtig Coninx uit, maar de Unitedschutter mikte onbegrijpelijk naast. Ondanks de gladde staat van het terrein bleef de partij aantrekkelijk langs beide kanten. De beste kans was voor de bezoekers waar een infiltrerende ingevallen Ruytinx de opkomende Remy vrijspeelde, maar hij mikte onbegrijpelijk naast. Maar de thuisploeg liet zich evenmin onbetuigd en na een nieuwe collectieve aanval stuitte Scheelen alweer op Berghmans. De match kabbelde rustig verder over en weer, maar scoren zat er in deze aantrekkelijke partij niet meer in. Het was alweer feesten geblazen in Lommel na afloop.

Toeschouwers: 3.000.
KVSK United: Boyen, Geerinckx, Luyten, Machiels, Öcal, Euvrard, Heymans (81' Mbemba), Haagdoren, Scheelen, Pereira, Thompson.
OH Leuven: Berghmans, De Falco, Coninx, Nwadikwa, Vastmans, Greven, Remy, Boyock (46' Ruytinx), Francis (70' Lanvu), El Abbadi, Lambrechts (70' Steenwegen).