Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Mijn-Stadion
KBHZ en Waasland delen de punten
bernie de vuyst

Beringen Heusden-Zolder en RS Waasland speelden gisteren 1-1 gelijk in het Mijnstadion. KBHZ verdiende op basis van een prima tweede helft misschien meer, maar de paal en een subliem keepend Hofman verhinderden dit.

Het niet zo talrijk opgekomen publiek zag niet veel soeps in de openingsfase. Bij de eerste de beste kans was het wel meteen raak voor Waasland toen Arys (ex-KBHZ) helemaal vrijstaand een voorzet simpel tegen de netten trapte (0-1). Verder viel er in de eerste helft weinig te beleven. Beide ploegen konden amper dreigen. Kaliluka zorgde met een kopbal nog voor wat gevaar.

De tweede helft was van een andere makelij, vooral van de zijde van de thuisploeg. Het flankenspel van de Limburgers begon te renderen. Sishuba sneed bij momenten als boter door de Waaslandse verdediging. Op het uur kwam KBHZ verdiend op gelijke hoogte via Kaliluka (1-1). Toen de bezoekers na een rode kaart met zijn tienen op het veld stonden, dreef groen-wit de druk op. Kaliluka was dicht bij zijn tweede van de avond, maar zijn poging strandde op de paal. In de allerlaatste minuut loste de ingevallen Tibari een kanonskogel waarop Hofman een supersave in huis had.

Zowel KBHZ als Waasland schieten in principe weinig op met dit gelijkspel. Beiden puurden nu één punt uit twee duels.