Speeldag n°2 in tweede nationale

Niels Hendriks
| 0 reacties
Speeldag n°2 in tweede nationale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorbeschouwing tweede klasse - speeldag n°2

De eerste speeldag is nog maar net achter de rug en we kunnen ons al opmaken voor de tweede speeldag in tweede klasse. Ook dit weekend staan er weer enkele “toppers” op het programma. De belangrijkste wedstrijden dit weekend zijn: Bergen – Kortrijk, KBHZ – Red Star Waasland en Geel – Antwerp.
 
Red Star Waasland en KBHZ gaan opzoek naar hun eerste punten van dit seizoen. KBHZ kreeg op de vorige speeldag nog een 4-0 afstraffing van nieuwkomer OH Leuven.
De vraag is of KBHZ zich ditmaal kan herpakken en de drie punten kan thuishouden? Ook voor Red Star begon het seizoen niet al te schitterend. De club verloor thuis van KVSK United met 1-3. Nochtans stonden ze lange tijd met 1-0 voor maar moesten ze uiteindelijk met 10 man verder. KBHZ en RS Waasland worden gezien als kandidaten voor een eindrondeplaats. Maar met een 0 op 6 kan men niet echt spreken van een geslaagde start.
 
KVSK United krijgt zaterdag het bezoek van Eupen. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd. Indien KVSK United de 3 punten kan pakken zetten ze hun goed begin verder. Na de 0-3 in de Beker van België zag het er minder goed uit voor United, maar de overwinning op het veld van Red Star Waasland was een serieuze opsteker. Eupen zal het alvast niet simpel krijgen. KV Mechelen, dat vorige woensdag niet verder kwam dan een gelijkspel thuis tegen Union, mag nu de verre verplaatsing naar Virton maken. De wedstrijd op Virton is voor elke ploeg lastig en KV zal moeten laten zien wat het in zijn mars heeft. Bovendien kan Virton, dat op de eerste speeldag verloor van KV Kortrijk zich niet opnieuw puntenverlies veroorloven.
 
Zondag worden de laatste zes wedstrijden gespeeld. Bergen – KV Kortrijk is een wedstrijd tussen 2 ploegen die dit jaar hoog mikken. Kortrijk won vorig weekend oververdiend van Virton en Bergen kwam niet verder dan een gelijkspel op de Bosuil. Voor Kortrijk betekent de reis naar Bergen alvast geen makkelijke verplaatsing. Als Bergen zijn titelambities wil waarmaken, mag het op eigen veld tegen Kortrijk geen steek laten vallen. SK Deinze gaat opzoek naar zijn eerste punten in de thuiswedstrijd tegen Tubize. Deinze verloor met 4-2 op het veld van Hamme en kan maar beter zorgen dat het deze keer van de eerste minuut klaarwakker is. Voor Tubize, de ploeg van Enzo Scifo, is er nog werk aan de winkel. Woensdag verloor het nog met 1-2 van Oostende en liet het geen al te goede indruk achter. Oostende speelde immers met twee man minder. Een tweede gele kaart voor Landuyt en een al te drieste tackle van Vleminckx resulteerde in twee rode kaarten en dus maar 9 spelers bij Oostende. Misschien kan Tubize nu drie punten halen op het veld van Deinze? KV Oostende krijgt het bezoek van Dessel Sport. Dessel, de ploeg van trainer Yves Serneels, haalde vorige week hard uit en won met 4-1 van de buren uit Geel. Oostende hoopt alvast de drie punten te kunnen bijhouden en zo met het maximum van de punten naar de Bosuil te trekken op de derde speeldag. De vraag is of Dessel het goede resultaat van vorige woensdag kan bevestigen. 

OH Leuven mag zijn goede competitiestart gaan bewijzen in het Brusselse waar het Union SG partij geeft. Beide clubs kwamen elkaar in de laatste jaren al verschillende keren tegen, wie komt er ditmaal uit als winnaar? Dan is er nog de ontmoeting tussen SK Ronse tegen VW Hamme zondagnamiddag. Hamme, dat vorige week verrassend won van Deinze, kan alvast vol goede moed afzakken naar het veld van Ronse. De thuisploeg daarentegen mag zijn start niet missen en hoopt thuis de volle buit te pakken. De laatste wedstrijd op zondag is de topper tussen Verbroedering Geel en Antwerp. Geel, dat heel verrassend verloor van Dessel, moet zich herpakken tegen Antwerp. Voor Antwerp is dit de tweede van drie zware wedstrijden op rij. De eerste tegen Bergen ging tegen alle verwachtingen goed voor Antwerp. Het haalde een oververdiend gelijkspel tegen de titelkandidaat. Benieuwd of de ploeg van Regi van Acker kan bevestigen tegen Geel.

Wedstrijden
KVSK United - Eupen                   
Virton - KV Mechelen                   
KBHZ - RS Waasland                        
SK Ronse - VW Hamme                         
KV Oostende - Dessel Sport                     
Union SG - OH Leuven                     
Bergen - KV Kortrijk                     
Geel - Antwerp

door Pieters D.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties