lomLommel SK
kvoKV Oostende
0-1
1-1
2-1
Datum: 04/03/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United kan nog eens winnen
Bart Hermans
| 0 reacties
KVSK United kan nog eens winnen
Foto: © SC

KVSK United heeft nog eens kunnen winnen. Het was al zes wedstrijden geleden dat de club uit Lommel kon zegevieren. Ze wonnen aan de Gestelsedijk met 2-1.
 
De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar wanneer Wouter Scheelen op links alleen kan doorgaan maar spijtig genoeg is er niemand gevolgd om de bal binnen te tikken. De bezoekers reageren prompt, Magro straft balverlies af op het middenveld en gaat er met de bal vandoor, zijn schot gaat naast het doel. Het blijft wachten op een eerste schot tussen de palen in deze wedstrijd. Halfweg de eerste helft konden we dit voorval dan toch beleven, Heerkens trapt een vrije trap en kapitein Wallaeys kan vrij inkoppen. De Limburgers reageren onmiddellijk, Ahmet Öcal rukt op aan de linkerkant, legt terug op Wouter Scheelen die de bal voor doel brengt waar de vrijstaande Mirek Waligora de gelijkmaker aantekent. Daarna valt de wedstrijd weer stil.

De tweede helft begint slecht voor de thuisploeg, Vincent Euvrard komt in botsing met doelman Govert Boyen, blijft liggen en moet afgevoerd worden met de draagberrie. Het gaat vermoedelijk om een zware blessure. KV Oostende trekt meer en meer de wedstrijd naar zich toe en de bezoekers dreigen dan ook met een vrije trap van Stassin rechts naast het doel. Colonette schiet op het doelhout nadat hij in de vlucht een voorzet vanop rechts op de slof neemt. Kort daarna zijn de bezoekers weer dicht bij een doelpunt maar de bal lijkt er niet in te willen gaan. Colonette van Oostende krijgt dan twee goede kansen om de wedstrijd definitief in het voordeel van Oostende te laten kantelen maar vindt de KVSK United-goalie op zijn weg. Boyen trapt snel uit na deze laatste kans en lanceert zo de tegenaanval. Via Mirek Waligora gaat de bal naar Philip Haagdoren die op rechts de vrijstaande Wouter Scheelen vindt, deze zet de 2-1 op het scorebord.

Oostende gaat op het einde van de wedstrijd nog op zoek naar de gelijkmaker, de Limburgers hebben veel last om stand te houden maar het lukt hen toch. Dit is een zege die heel goed is voor het vertrouwen van de thuisploeg met het oog op de titelstrijd. KVSK United nadert namelijk tot op drie punten van leider Bergen, dat morgen nog speelt. [AN]

Vooraf