lomLommel SK
tubTubeke
Mirek Waligora (pen) 12'
1-0
2-0
3-0
Datum: 01/04/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stedelijk Sportstadion
K.V.S.K. United walst over F.C. Tubeke
Joeri De Ren
| 0 reacties
K.V.S.K. United walst over F.C. Tubeke
Foto: © SC

Hetgeen K.V.S.K. United vooral bezig hield de afgelopen week was de wel zeer eigenaardige bondsbeslissing in verband met de punten van K.B.H.Z.  De Bond legde de eigen reglementen naast zich neer en deze dubieuze beslissing kost de Limburgse fusieclub 4 punten ten opzichte van leider R.A.E.C. Mons.  Het ongenoegen viel dan ook vanop meerdere spandoeken af te lezen dit weekend.  Tevens was er een ludieke actie met zwarte ballonnen en een stel kippen.  De kippen dienden om aan te geven dat de K.B.V.B. een waar “kiekekot” is. 
 
K.V.S.K. United liet het niet aan zijn hart komen en koos resoluut voor de aanval.  De bezoekers zorgden wel voor het eerste gevaar, maar ze zagen hun doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.  Fransquet hield daarna zijn ploeg overeind bij een vluchtschot van Pereira en een poging van Delande.  Nog voor het eerste kwartier rond was werd Haagdoren gelegd binnen de rechthoek.  Een strafschop was het enige logische gevolg en  Waligora nette de penalty feilloos.  Het sterke openingskwartier kende zijn verlengde niet en K.V.S.K. United sloeg er niet meer in de spitsen te bereiken.  Net voor de pauze echter kon Waligora binnen tikken na mooi voorbereidend werk van Pereira en Delande. 
 
Na de rust gooide de thuisploeg zijn volle gewicht in de aanval en greep ze bezoekers pal bij de keel.  Was het eerste gevaar op vrije trap nog voor de bezoekers, dan kwamen ze daarna niet meer in het stuk voor.  Eerst stuurde Geerinckx aanvaller Pereira in de diepte en de spits twijfelde geen moment over het netten van zijn 15e treffer dit seizoen.  Zijn spitsbroeder Haagdoren deed dit hem na net voor het uur.  Na een heerlijke slalom tussen 4 spelers legde hij het leer in vijandelijke netten.  Ook voor hem toch al de 12e van het seizoen.  De bezoekers trachtten hierna dan toch de eerredder na te jagen.  Boyen redde echter tot twee maal toe op pogingen van De Broyer en Buelinckx.  Het bleef echter bij 4-0.  

K.V.S.K. United doet hiermee een uitstekende zaak gezien Bergen thuis niet verder kwam dan een gelijkspel tegen K.V. Oostende.  De Limburgers naderen opnieuw tot op 3 punten van de leider en moest hun beroep tegen de bondsuitspraak alsnog iets uithalen dan zijn ze zelfs virtueel leider. 

Vooraf