Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint bij RS Waasland
Truyens Himke

Een dier in nood kan gevaarlijk uit de hoek komen en dat bewees ook KV Mechelen dit weekend tegen de derde in de stand RS Waasland. Malinwa was gedurende 90 minuten de betere en won verdiend met 2-0 Achter de Kazerne.

Ruim 6000 KVM-supporters zakten zaterdag af naar het voetbalstadion om hun ploeg in tweede divisie te houden. Vocaal was er dan ook geen gebrek aan steun en de hondstrouwe aanhang had er alweer zin in. Maar niet alleen de fans namen kennis van de belangrijkheid van de wedstrijd. Ook de spelers, die de week ervoor in Leuven reeds goed voetbal brachten, hadden er zin in.

Malinwa koos resoluut voor de aanval en dat loonde reeds na drie minuten. Dennis Masina speelde de bal door naar de in buitenspel staande De Pauw en iedereen behalve De Pauw, Masina en de lijnrechter zagen deze laatste zijn vlag al in de lucht. De Pauw liet de bal gaan, Masina rook zijn kans en mocht alleen op Hofman af. De Swazi liet deze kans niet onbenut en zette het stadion in lichterlaaie, 1-0.
Ook na het doelpunt bleef Malinwa drukken en maakte het meermaals aanspraak op een tweede doelpunt. Maar de paal en Hofman besliste hier anders over.
Voor een eerste dreiging van RS Waasland was het wachten op Bjorn Derycke die na 18 minuten vanuit de tweede lijn Verelst probeerde te verrassen. Maar iedereen in Mechelen besloot om de nul te behouden.
Voorin bij Mechelen daarentegen draaide het als nooit tevoren. Het trio Asare, Masina en Kanene speelde de laatste twee wedstrijden meer kansen bijeen dan het afgelopen seizoen.
De frustratie bij de bezoekers, die hun kans op de periodetitel zagen slinken, liep hoog op. Dit resulteerde in een fout op thuisgoalie Verelst, bijgevolg liet trainer Dirk Geeraerd zijn mening weten aan het arbitrale trio en vloog deze de tribune in.
De Maneblussers domineerden en lieten op geen enkel moment de Oost-Vlamingen in de wedstrijd komen. Al mochten ze wel van geluk spreken toen Derycke net niet bij een voorzet kon van Keita.
Toch had het gemakkelijk 3-0 kunnen zijn bij het ingaan van de rust; Vanbelle, Van Zundert, Verlinden, Masina en Asare kwamen allemaal nog dicht bij een doelpunt.

En ook na de koffie kwam Malinwa gedreven uit de kleedkamer, meteen het mes op de keel en voluit voor de overwinning.
Net afgefloten versierde Masina een vrije trap die De Pauw richting kruising trapte, maar de vingertoppen van Hofman beslisten naast.
Langzamerhand kwam Waasland dan toch meer in de wedstrijd en was het angstvallig op zoek naar de gelijkmaker. Derycke en Dupont kwamen het dichtst bij een goal maar Verelst en de Mechelse verdediging waren nog steeds vastberaden om de 0 te houden.
De 2-0 kwam er dan uiteindelijk via een strafschop, nadat eerder Masina onderuit werd gehaald in de zestien meter. Steven De Pauw die de week ervoor reeds in Leuven een strafschop omzette werkte alweer koelbloedig af.
Malinwa nam het roer weer volledig in eigen handen en wou de overwinning veilig stellen, toch geraakte de bal er niet meer in. Kanene kreeg nog de beste Mechelse kans maar vergat te scoren.
15 minuten voor het einde leek de kaars van KVM te doven, het vuur was eruit en Red Star profiteerde hier volop van. De gevaarlijkste man van de bezoekers, Derycke, liet de netten uiteindelijk dan toch trillen. Maar tot grote vreugde van de thuisaanhang werd zijn doelpunt terecht afgekeurd. Net voor het scoren haalde dezelfde Derycke goalie Verelst neer. Als iets later Vincken rood kreeg voor het alweer neerhalen van de doorgebroken Masina was de buit binnen voor Malinwa.

Drie belangrijke punten werden thuis gehouden en Mechelen staat op één punt van de zekerheid om behoud. KVM moet hiervoor zelf één punt halen volgende week bij leider KVSK United dat zelf nog speelt voor de titel. Indien ze daar niet in slagen moeten ze hopen dat Dessel in één van haar volgende twee wedstrijden niet wint. [AN]