antAntwerp
SK Ronse
Datum: 01/10/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Bosuil
Antwerp kan opnieuw niet winnen
Dirk Pieters
| 0 reacties
Antwerp kan opnieuw niet winnen
Foto: © SC

Antwerp kreeg zaterdagavond het bezoek van Ronse. De ploeg van Regi van Acker ging voor de drie punten, maar of dat alles zo gemakkelijk zou gaan bleef de grote vraag. Uiteindelijk voetbalde de Great Old genoeg kansen bij mekaar, maar bleef de teleurstellende brilscore op het bord.
 
De Antwerp-coach begon met een zeer aanvallende ploeg en het was van in het begin al duidelijk dat Ronse voor een punt kwam op de Bosuil. R Antwerp FC schoot aardig uit de startblokken en drong zoals verwacht Ronse terug. Robert Neagoe kreeg de eerste kans, maar zijn schot ging ver over. Ook Darko Lukanovic, die de voorkeur kreeg op Fangzhuo Dong, knalde op een pass van Luciano Olguin hoog over. De Argentijn kreeg zelf ook nog een kansje, maar ook zijn schot ging ver over. 
Antwerp bleef kansen krijgen, maar het wou niet lukken. Aan de overkant zorgde Ronse voor weinig gevaar. El Kanchaf probeerde, maar een kans kwam er niet. Olguin kreeg nog twee kopkansen, maar ook die waren niet goed genoeg om op voorsprong te komen. Daarna herstelden de jongens van Jacques Urbain langzaam het evenwicht. Betremieux sleurde een halve omhaal uit de kas. Predrag Ristovic reageerde gepast. Bij de rust stond de brilscore dus nog op het bord.
In de tweede helft begon het Antwerp-publiek te morren. De supporters kwamen boven met de gezangen 'Give us a goal'. Het festival van de gemiste kansen ging verder. Luciano Olguin wrong de eerste twee kansen de nek om na rust. De verre vrije trappen waren een maat voor niks. Ook Ronse kwam beter in de wedstrijd, maar Ristovic liet zich niet verschalken. In de laatste tien minuten waren er nog twee grote kansen voor beide ploegen. De ingevallen Fangzhuo Dong streelde een voorzet van Goran Stankovski, subtiel en geheel onverwacht, maar doelman Paul kon er alweer zijn vuisten tegen zetten. Ook aan de overkant hield Predrag Ristovic de Ronse-counter van El Kanchaf uit zijn doel. Ook in de laatste minuten kreeg Antwerp de bal niet voorbij de bezoekende doelman.
 
Opnieuw twee punten die ze op de Bosuil te grabbel gooien. De ontgoocheling was groot bij de thuisaanhang. Bij Ronse waren spelers en trainer zeer tevreden. Het punt waar ze voor kwamen, hadden ze in hun zak.

Vooraf