Blijft Tubeke alleen koploper ?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Blijft Tubeke alleen koploper ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na vijf speeldagen in de tweede klasse hebben we een nieuwe leider in het klassement. Tubeke nam de leiding over van Bergen. Dit weekend staat de zesde speeldag op het programma. Blijft Tubeke aan de leiding of krijgen we dit weekend een nieuwe nummer Ă©Ă©n? Op zaterdag staan er al zes wedstrijden op het programma.
 
Waasland - Bergen

Het interessantste duel van zaterdag is Waasland – Bergen. Red Star begon slecht aan de competitie en staat met vier op vijftien op een gedeelde laatste plaats. Tijd dat de Waaslanders zich gaan herpakken. Bij Waasland krijgen ze het bezoek van de nummer twee in het klassement, Bergen. De Waalse club kwam vorige week niet verder dan een gelijkspel tegen KVSK United. Kan Bergen terug de leidersplaats overnemen of moet het z’n meerdere erkennen in Red Star Waasland? 

Antwerp - Ronse
 
Ook Antwerp moet zich herpakken. De ‘Great Old’ staat momenteel op de veertiende plaats en dat is niet naar de zin van de supporters. Antwerp krijgt op De Bosuil het bezoek van Ronse, dat slechs twee plaatsen hoger staat. Bij Antwerp zal Dong niet moeten rekenen op een basisplaats. Zijn vervanger zal hoogstwaarschijnlijk Luka worden. Willen ze op De Bosuil voeling houden met de koplopers, zullen de drie punten thuis moeten blijven.

KV Mechelen - Oostende
 
KV Mechelen, dat stilaan de goede vorm te pakken heeft, krijgt het bezoek van Oostende. Beide ploegen staan in het midden van het klassement met zeven punten uit vijf wedstrijden. Bij Mechelen lijkt het ‘probleem Goots’ helemaal van de baan. De aanvaller weet nog steeds de weg naar het doel te vinden. Welke van de twee ploegen moet dit weekend lossen?   

KVSK United - Virton
 
Zaterdag neemt KVSK United het op tegen Excelsior Virton. Dit is onverwacht een topper geworden in de tweede klasse. KVSK United, dat vorige week nog een knap resultaat behaalde tegen Bergen, zal tegen Virton moeten bevestigen. Virton, de zuidelijkst gelegen stad van België, is de verrassing van de seizoensstart. De ploeg staat op een mooie derde plaats. De thuisploeg volgt in het klassement op één punt van Virton. Bij United hopen ze opnieuw op topschutter Marcos Pereira. Kan de aanvaller de sterke verdediging van Virton ontwrichten of kan Virton standhouden op het veld van United?

Dessel Sport - VW Hamme
 
Met negen punten uit vijf wedstrijden en een positief doelpuntensaldo heeft Dessel Sport een betere start genomen dan de KFC Vigor Wuitens Hamme. De onderlinge confrontatie van zaterdag zal uitmaken of de puntenkloof blijft of wordt uitgediept. Verliezen betekent voor Hamme afzakken naar een lagere stek, winnen daarentegen kan een plaats opleveren in de linkerkolom van het klassement. EĂ©n punt mee naar huis brengen, is wellicht goed voor een status-quo in de rangschikking. Bij Dessel kunnen ze gerust voetballen, de groen-witten kenden een goede start in de competitie en zien vol goede moed uit naar het duel tegen Hamme.

KBHZ - Union SG
Het laatste duel van zaterdagavond is dat tussen KBHZ en Union SG. Beide ploegen bengelen onderaan het klassement en hopen daar zo snel mogelijk weg te komen. Iedereen wist dat Union een moeilijk seizoen tegemoet ging, maar van Heusden–Zolder had niemand deze slechte start verwacht. Het is tijd voor verandering bij de thuisploeg. Union kon vorig weekend voor het eerst winnen dit seizoen. Heusden–Zolder kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Virton. Bij Union hopen ze alvast op een tweede overwinning op rij.
 
Op zondag staan er nog drie wedstrijden op het programma. 

OH Leuven - Geel
 
Geel, dat vorig weekend zijn eerste wedstrijd van het seizoen won, gaat op bezoek bij OH Leuven. De neo-tweedeklasser begon sterk aan de competitie, maar verloor daarna drie wedstrijden op rij. Tijd om zich te herpakken dus. Bij Geel hopen ze dat ze een goede reeks kunnen neerzetten en dat ze zo terug kunnen aansluiten bij de top. 

Eupen - Tubeke
 
De leider in het klassement, Tubeke, moet op bezoek bij Eupen, dat het beter doet dan verwacht. Eupen staat momenteel op de zesde plaats en de spelers vormen een  hecht blok. Kan Tubeke de zesde stek vasthouden of komt Eupen dichterbij in het klassement? Tubeke speelde woensdag nog een inhaalwedstrijd tegen Deinze en won die makkelijk met 2-0.

Kortrijk - SK Deinze
 
Voor de laatste wedstrijd op zondag maakt Deinze een “korte” verplaatsing van ongeveer 35 kilometer naar de op Ă©Ă©n na grootste stad van de provincie West-Vlaanderen. Kortrijk neemt het thuis op tegen Deinze. Bij Deinze kunnen ze dit jaar geen beroep meer doen op topschutter Coulibaly. Kortrijk, dat getipt werd als eindrondekandidaat, begon pover aan de competitie. Met een overwinning tegen Deinze zou Kortrijk een goede zaak kunnen doen in het klassement. 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties