Speeldag: Eindronde: speeldag 2
Stadion: Het Lisp
Bob scoort driemaal en geeft Lierse hoop
viki meeuwis

Lierse heeft nog maar eens een goede zaak gedaan in de eindronde vanavond. Het speelde thuis tegen KV Kortrijk. Zondag wist Lierse een zuinige 0-1 zege te stelen in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk had met een groot aantal geblesseerde spelers af te rekenen, Makhloufi, die in de heenwedstrijd voor dreiging zorgde was geblesseerd, net als Chen en Vermast waardoor het verzwakt aan de aftrap kwam.

Vanavond liet Lierse zien wat het thuis met hulp van de talrijk opgekomen supporters in zijn mars had. En die supporters werden meteen op een koude douche getrakteerd. In de eerste vier minuten krijgt Lierse twee doelpunten rond de oren, dit keer was er echter geen sprake geweest van trouwfeesten de avond voordien. De thuisploeg gaf in de beginfase de indruk nog niet goed wakker te zijn, iets wat Bob Peeters achteraf in een interview beaamde. De Kameroenees Nong bracht de bezoekers in de tweede minuut op voorsprong. Nog geen minuut scoort Nong alweer. Het duurt even voor Lierse bekomen is van deze kater, Rekdal maakt zich langs de lijn druk over de gang van zaken. Lierse lijdt veel balverlies op het middenveld in deze fase en even lijkt het of KVK een stunt in de maak heeft. Niets is echter minder waar, Lierse komt stilaan beter in de wedstrijd. Bij de eerste goede kans voor Lierse weet Bob Peeters meteen de aansluitingstreffer te maken, na een assist van Thompson. Nog geen minuut later krijgt Lierse weer een kansje, ditmaal via Miller maar de bal gaat net naast doel. De Pallieters zijn op dreef, enkele tellen later een lange bal van Kums op Snelders maar die kopt net naast. Lierse blijft zoeken naar de gelijkmaker en in de achttiende minuut is het dan zover, Charlie Miller scoort en de supporters krijgen weer en wedstrijd te zien. Kortrijk ziet de riante 2-0 voorsprong gereduceerd tot een 2-2 gelijkspel, meteen is de euforie verdwenen.
Even lijkt het op Lierse nog niet erg zeker is en lijdt het weer balverlies. Kortrijk lijkt evenwel weinig verhaal te hebben tegen het enthousiast spelende Lierse. Net voor er twintig minuten gespeeld zijn, krijgt Lierse een vrije trap. Thompson neemt die en Frederik Frans kan hem net niet binnenwerken. Tot op het half uur lijkt het tempo een beetje uit de wedstrijd te zijn verdwenen. Kums weet een goede pass te geven naar Snelders maar die kan net niet bij de bal, keeper Peter Mollez was goed uitgekomen en wist een derde doelpunt te voorkomen. Lierse dommelt weer even in. Even een bang moment op het Lisp als Nong de bal in de rebound net buiten de baklijn krijgt en de bal op de paal terecht komt. Enkele minuten voor rust ontploft het Herman Vanderpoorten
Stadion als Peeters een lange bal krijgt toegespeeld en de 3-2 weet te scoren. De supporters laten duidelijk horen dat wat hen betreft dit weer “een mirakel van de ploeg van het Lisp” is. Snelders krijgt nog een goede kans maar de bal gaat net naast. Lierse wint weer aan zelfvertrouwen en heeft een goede uitgangspositie voor de tweede helft.

In het begin van de tweede helft moet Moons al direct met een goede save uitpakken. Enkele minuten later kopt Marko Muslin (onder het toeziend oog van vader Slavoljub die in de tribune zit) een vrije trap op de lat. Enkele minuten later krijgt Peeters de kans op de 4-2 na een voorzet van Andic en pakt die ook. Lierse stuurt nu de wedstrijd maar moet wel oog blijven houden op de snelle counters van Kortrijk, de enige manier waarop de bezoekers nog in balbezit kunnen komen. Lierse is slordig en Moons moet met een sliding een bal van Nong tussen de palen weghouden. De thuisploeg voelt dat er meer in zit en blijft aandringen, de combinaties op het middenveld lopen inmiddels vrij vlot. We zitten in de 61e minuut als Kristof Snelders van op de flank komt opzetten en een voorzet aflevert die door Demets in eigen doel wordt geschoten. Lierse gaat met 5-2 aan de leiding.
Rekdal besluit dat het tijd is om Bob te laten rusten en haalt hem naar de kant ten voordele van Jarju. De boomlange spits krijgt een terechte applausvervanging. Gezelle heeft een blessure opgelopen en moet vervangen worden door Ujkali. Eerder was ook al Vermast ingevallen voor Landu Tubi
In de 80e minuut wordt het weer even rommelig voor het Lierse doel en Moons moet een vrije trap van Kortrijk uit de hoek halen. Rekdal haalt ook die andere goalscorer Miller eraf in de 86e minuut en brengt Ernandes in. Lierse weet inmiddels dat het de buit binnen heeft en tikt de bal rustig rond tot het eindsignaal. Missie volbracht op het Lisp. Voor KVK lijkt de eindronde uitgespeeld. Nog een minpuntje op het Lisp wanneer de supporters vernemen dat een sterk spelend KV Mechelen, met 1-0 Antwerp wist te verslaan.