Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Flits Tibari beslist wedstrijd
Kenneth Ringoot

Vorig seizoen besliste deze wedstrijd nog over het eindrondeticket van VW Hamme, deze keer hadden de Hammenaren ook de drie punten nodig maar dan om weg te raken uit de onderste regionen van het klassement. Dessel Sport draait in ieder geval beter dan vorig seizoen en kwam met een negen op negen afgezakt naar Hamme.

De openingsfase ging helemaal naar de Wuitens en vooral Versyp liet zich opmerken. Reeds in de vierde minuut moest Heilmann goed plat. Drie minuten later liet diezelfde Heilmann bijna een kopbal van Versyp door de handen glippen, hij wist zijn fout echter nog recht te zetten en de bal in hoekschop te duwen. Op het kwartier kon Dessel Sport ook eens te dreigen. Meul moest goed plat na een corner. Aan de overkant werd Versyp in de rug geduwd en Michiels floot voor een vrije trap op een interessante plaats. Petrovic nam plaats achter de bal maar krulde het leer tegen de deklat. De wedstrijd ging nu goed over en weer, Dessel werd bijna gevaarlijk maar Camara trapt over de bal. Grozdanic pakte dan het enige gele karton van deze wedstrijd, hij speelde door na een fluitsignaal van Michiels. Grozdanic bleef gevaarlijk, in de 25ste minuut zette hij Meul nog eens aan het werk. Dan wist Hamme het spel weer naar zich toe te trekken maar Van Hyfte, Reigel en De Smet waren niet succesvol in de afwerking. Zo gingen we de rust in met de brilstand op het scorebord.

Na rust klopte het plaatje nog niet echt bij de mannen van Verkempinck en Dessel Sport wist meteen te profiteren. Rachid Tibari slalomde tussen drie, vier verdedigers en Grozdanic kon afwerken. VW Hamme trok meteen terug naar voor. We waren tien minuten ver in de tweede helft als Versyp net niet bij een schot/voorzet van Petrovic kon, zo ging de bal voorlangs. De wedstrijd viel hierna een beetje stil en Hamme kon geen echte kansen creëren. Het is wachten op de 73ste minuut alvorens we nog eens echt gevaar kregen. Heilmann onderschepte echter de pass van Versyp. Meteen aan de overkant was ook Dessel nog eens gevaarlijk. Het was Tibari die vanuit een scherpe hoek Meul aan het werk zette, de Hamse doelman duwde in corner. Bijna werd reservedoelman Heilmann de antiheld als hij tien minuten voor tijd een plukbal lost maar noch De Smet, noch De Meyer kunnen profiteren. Verder was er in de slotfase nog Hams appel voor handsspel van Vosters in de grote rechthoek, scheidsrechter Michiels ging hier echter niet op in. Zo eindigde de partij op een 0-1 overwinning.

Dessel Sport had aan één flits van ex-Mechelaar Tibari genoeg om de drie punten mee terug te nemen. Grozdanic scoorde zijn vijfde van het seizoen en de Hamse spitsen zorgden voor te weinig gevaar. Deze evenwichtige partij had even goed op een 0-0 kunnen eindigen maar op een diefje behaalt Dessel Sport zo toch een fraaie 12 op 12. VW Hamme moet dit weekend als vijftiende geklasseerde naar den bosuil, waar the great old de tweede stek in het klassement bekleedt. Alweer geen makkelijke opdracht voor Verkempinck en de zijnen.