Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Guldensporenstadion
Rode lantaarn onderuit in Kortrijk
Giovanny Saelens

In het Guldensporenstadion ging RC Waregem zondagnamiddag met 4-0 onderuit. In de West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk was de thuisploeg de betere. Jarakovic, Vermast, Nong en Landu Tubi maakten elk hun doelpuntje.

De eerste helft mocht best vergeleken worden met het weer: niet al te best. In de derde minuut kreeg Waregem hun enige goede kans van de wedstrijd. Barro besloot echter op Mollez, voor wie een rustige namiddag een feit werd. Kortrijk nam het roer in handen, maar van echte kansen kon ook nog niet gesproken worden. Na twaalf minuten trapte Vermast een vrije trap over de kooi van ex-KVK'er Vergote. In de 23ste minuut trapte een verdediger van Waregem bijna in eigen doel en de daaropvolgende corner werd door Vervaeke op Vergote gekopt.
Een minuut later had Aloys Nong een goede kans, maar de Kameroener kopte net naast. De laatste kans van de eerste helft was in de 43ste minuut. Jarakovic schoot een vrije trap op de keeper. 0-0 was de juiste weergave van een zwakke eerste helft.

De tweede helft bracht gelukkig beterschap, hoewel Waregem het bleef moeilijk hebben. In de 50ste minuut geharrewar in de zestien, maar de bal wou er niet in. Landu Tubi liet hier een grote kans liggen. Kortrijk had de hulp van de scheidsrechter nodig om op voorsprong te komen. Nong werd neergehaald met een strafschop tot gevolg. Jarakovic zette die feilloos om.
De thuisploeg bleek vertrokken te zijn, want drie minuten later kwam Jo Vermast voor doel te staan. Hij wachtte het goede moment af en schoot beheerst binnen. Hetzelfde kon Landu Tubi een minuutje later doen. Na 57 minuten stond het dus 3-0. In de 62ste minuut trapte Jarakovic net naast doel en wat later kreeg Provoost een mooie kans, maar zijn volley werd door Vergote in corner gepareerd.
Kortrijk bleef kansen krijgen en publiekslieveling Demets kwam geregeld mee in de aanval. In de 65ste minuut trapte hij in het zijnet. Ook Calvo kreeg een kans in de 66ste minuut. Hij trapte naar de kortste hoek, maar Vergote behoedde Waregem voor een grotere afstraffing. Na 72 minuten kwam Nong alleen voor Vergote te staan, maar opnieuw redde de doelman. Nadat Landu Tubi nog twee keer op Stefaan Vergote had getrapt, leek de match op 3-0 te gaan eindigen. Nong scoorde echter in de blessuretijd nog de 4-0, wat ook de eindstand was.

Opstelling Kortrijk: Mollez, Demets, Provoost, Jarakovic, Vermast (71’ Timmermans), Nong, Landu Tubi, Vervaeke,Verbrugghe (82’ De Ly), Calvo (75’ Gezelle), Chen

Opstelling RC Waregem: Vergote, De Tollenaere, Yousfi, Compernolle, Geldhof, Wostijn, Houtekier, Deloof, Maiga (60’ D’Hollander), Moerman, Barro (69’ Vanwijnsberghe)

Geel: 25’ De Tollenaere ; 38’ Provoost

Doelpunten: 53’ 1-0 Jarakovic (pen.), 56’ 2-0 Vermast, 57’ 3-0 Landu Tubi, 91’ 4-0 Nong