Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Guldensporenstadion
Dender laat Antwerp naderen
Giovanny Saelens

Het verschil tussen leider Dender en achtervolger Antwerp is slechts twee punten meer. De koploper in tweede klasse ging onderuit in Kortrijk. Vermast scoorde het enige doelpunt van de partij.

De partij kon niet veel beter beginnen voor de thuisploeg. Al na acht minuten kwam Vermast alleen voor Coppens en trapte de 1-0 op het scorebord. Kortrijk zakte wat terug en liet Dender komen. Respectievelijk Thibaut en Persoons misten de kansen. Het verde verloop van de eerste helft ging op en weer met hier en daar een klein kansje. Vier minuten voor rust trapte Vervaeke op Coppens en de goedspelende Vermast zag zijn volley overgaan. 1-0 aan de rust.

In de 56ste minuut mocht Landu Tubi, die wegens de blessure van Nong nog eens in de basis startte, voor de zoveelste keer dit seizoen alleen op doelman af. Coppens hield de bal met de voeten uit doel. Een hard afstandsschot van Calvo ging even later via de vingertoppen van Coppens buiten.
Dender kwam weer meer in het spel en kreeg ook enkele kansjes. Mollez behoedde zijn team meerdere keren van de gelijkmaker. Vincent Provoost werd nog uitgesloten voor een tweede gele kaart. Kortrijk kon opgelucht ademhalen toen Jérôme Efong Nzolo het laatste fluitsignaal gaf.

Basiselftallen:
KV Kortrijk: Mollez, Demets, Provoost, Makhloufi, Jarakovic, Vermast, Vervaeke, Landu Tubi, De Ly, Calvo, Chen
FCV Dender EH: Coppens, Gerets, De Petter, Vandenput, Van Geem, Geeroms, Persoons, De Storme, Dia Futua, De Groote, Thiebaut