Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Het zwarte beest slaat weer toe in Lommel
Niels Hendriks

KVSK United verzuimde het op eigen veld af te maken tegen OH Leuven. Het zwarte beest van de Noord-Limburgse fusieclub ging zelfs nog met de zege lopen enkele minuten voor tijd dankzij een doelpunt van Remy. United had toen de partij al lang moeten beslissen, maar als je je kansen niet afwerkt krijg je het deksel op de neus.

KVSK United had nog iets recht te zetten tegen OH Leuven, United verloor vorig seizoen op de laatste speeldag immers de titel in Leuven. Maar ook andere ontmoetingen tussen beide ambitieuze ploegen in de afgelopen seizoenen zorgde voor felbevochten wedstrijden. United kon amper één maal winnen in de zes onderlinge duels. OHL kreeg dus een warm ontvangst in een sfeervol Stedelijk Sportstadion in Lommel. Bij de thuisploeg ontbraken de geblesseerde Pinxten, Heymans en De Condé. OHL moest het zonder Francis, Ruytinx en Lisembart stellen. In het begin van de partij had de thuisploeg licht overwicht maar zonder echte kansen af te dwingen. Na een kwartier spelen zette Pereira zich door in het Leuvense strafschopgebied en kreeg de bal tot bij Robin Peeters. De jonge middenvelder, die overkwam van Geel, trapte de bal beheerst tegen de netten, 0-1. OHL had veel fouten nodig om United het voetballen te beletten. Het duurde dan ook meer dan 20 minuten eer OHL voor het eerst kon dreigen. Maar even later was het wel raak voor de bezoekers via de onvermijdelijke Toni Brogno. Maar United bleef de betere ploeg en kreeg kans na kans via ondermeer Peeters en Netteb. De grootste kans was voor Ode Thompson, die zijn lob over een sterk keepende Berghmans tegen de paal zag belandden. Ook Haagdoren was nog gevaarlijk voor de thuisploeg vanop een vrije trap. KVSK United had in deze eerste helft voldoende kansen maar de bordjes stonden nog in evenwicht aan de rust.

Ook na de rust had United nog enkele kansen via Peeters, Netteb en Thompson, al was de ploeg van Balette niet meer zo overtuigend als in de eerste helft. OHL bleef hetzelfde spel hanteren, veel strijdlust en loeren op de counter. Getuige hiervan zijn de vijf gele kaarten voor OHL die er getrokken werden door scheidsrechter Vervecken. Op het moment dat Balette spits Waligora wilde inbrengen om in de slotminuten nog voor de winst te gaan maakte Samuel Remy er op de counter 1-2 van. United kwam deze opdoffer niet meer te boven en de drie punten waren binnen voor OH Leuven. OHL krijgt hierdoor wel veel meer dan het verdiende maar wat telt zijn de punten. En OHL kan dankzij deze zege toch nog spreken van een redelijk geslaagde start met een vijf op negen. KVSK United haalt in zijn eerste twee thuiswedstrijden amper één op zes wat veel te weinig is voor een     titelkandidaat.