Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Guldensporenstadion
KVSK onderuit in het Guldensporenstadion
Giovanny Saelens

Wie wordt de derde tweedeklasser die deelneemt aan de eindronde? Deze vraag staat op ieders lippen gebrand de laatste tijd. Het lijkt vooral te gaan tussen KV Kortrijk en OH Leuven. Nadat Leuven gisteren won, had Kortrijk dus de taak om hetzelfde te doen tegen KVSK United en dat deed het ook. Het werd 3-2 op de grasmat van het Guldensporenstadion.

De eerste ploeg die in de aanval trad, was de thuisploeg. Via de Congolees Landu Tubi kwam het bijna op voorsprong, maar Boyen verhinderde dat. Ook de Limburgers kwamen dreigen. De gevaarlijke Thompson kon Mollez niet verschalken. Opnieuw was het Thompson die twee minuten later voorlangs trapte.
Kortrijk had lichtjes het overwicht en was ook gevaarlijk. Toch was het KVSK dat op voorsprong kwam. Peeters kon de bal binnenschuiven en het stond na 20 minuten 0-1. Onder aanmoedigingen van het thuispubliek liet Kortrijk de hoofdjs niet hangen. Na een kopbal van de jarige Verbrugghe trapte Vermast op Boyen. Aan de overkant trapte Pereira tot twee keer toe op Mollez.

In de 28ste minuut was Aloys Nong diepgestuurd en werd foutief neergehaald. Voor een fout die normaal met rood zou moeten bestraft worden, gaf Stéphane Breda enkel de gele kaart. Desondanks werd de daaropvolgende vrije trap binnengetrapt door specialist Ivica Jarakovic. United probeerde zich te herpakken en trok weer in de aanval. Eerst trapte Haagdoren op Mollez en wat later lobte Pereira de bal over doel.
Na 38 minuten werd Nong voor de zoveelste keer diep gestuurd. Vanop rechts kon hij de bal tot bij de Serviër Jarakovic brengen, die er 2-1 van maakte. De thuisploeg leek dus met een voorsprong de rust in te kunnen gaan, maar vier minuten voor rust volgde de gelijkmaker. Thompson trapte op Mollez en de rebound werd door Pereira afgemaakt. De ruststand was 2-2 na een mooie eerste helft van beide ploegen.

De tweede helft was voor de thuisploeg en United kwam qua kansen nauwelijks in het spel voor. Twee minuten ver en Demets kopte een corner van Makhloufi nipt naast. In de 53ste minuut was het feest in de Kortrijkse tribunes. Een vrije trap van Makhloufi werd door Boyen gered, maar ex-Liersespeler Timmermans was goed gevolgd en maakte er 3-2 van.
Een kwartier voor tijd kon Kortrijk opnieuw dreigen via een corner. Brecht Verbrugghe kopte op de lat. Dat was het laatste positieve voor Verbrugghe aan zijn wedstrijd, want drie minuten later kreeg hij een rode kaart voor een gelijkaardige fase in de eerstehelft waar de bezoekers met een gele kaart wegkwamen.

Met tien man bleef Kortrijk de beste kansen hebben. Linkerflankspeler Vermast trapte hard naar doel, maar Boyen duwde in corner. Een mooie voorzet van Timmermans werd in de 82ste minuut spectaculair onthaald met een volley van Landu Tubi, maar de bal strandde naast. Nog spectaculairder was Landu Tubi een minuut later. Hij ging alleen op Boyen af, dribbelde hem, Boyen duwde de bal weg, maar toch bleef Tubi in balbezit. Hij kon nog een drietal teruggekomen verdedigers dribbelen waarna hij de bal kwijtspeelde.
De eindstand was dus 3-2 en we kunnen dit niet onverdiend noemen. Her en der wordt Kortrijk vernoemd als de best voetballende ploeg van tweede klasse en wat ze zondagnamiddag lieten zien, bewees allesbehalve het tegendeel.

Kortrijk is dus nog steeds op koers om de eindronde te spelen, maar vorig seizoen leek dat ook zo en toen kon Union dat verhinderen.