Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk bereikt eindronde tegen Hamme
Giovanny Saelens

Op één speeldag van het einde zijn de prijzen verdeeld in tweede klasse. KV Kortrijk kon tegen Hamme zich verzekeren van eindronde. Het deed dat ook met een 3-0 winst en dankzij het verlies van OH Leuven zit het dus in die eindronde.

Hamme begon de partij het best en had ook de beste kansen. Amper na twee minuten al moest Mollez een redding uitvoeren. Vier minuten later trapte De Ridder over doel en ook de derde kans van de match was voor Hamme. Een afstandsschot werd door Petrovic overgekruld.
Na twintig minuten eindelijk de eerste kans voor de thuisploeg. Landu Tubi kwam voor de zoveelste keer dit seizoen alleen voor de doelman en net als bijna al die andere keren trapte hij de bal recht op de keeper. In de 28ste minuut had Mollez een mooie reflex in petto op een schot van De Ridder. Meteen daarna kwam Landu Tubi opnieuw voor Meul, opnieuw miste hij.
Na 32 minuten kwam een volley van Nicolas Timmermans tot bij Landu Tubi. Hij stond weer dicht bij het doel, maar opnieuw trapte hij de bal niet tegen de netten. Aan de overkant een mooie kans met D'Haeseleer maar een fantastische redding van Mollez behoedde de thuisploeg voor een achterstand. Mollez moest opnieuw aan het werk in de 39ste minuut op een soort lob van De Ridder uit een scherpe hoek. De daaropvolgende hoekschop werd door Kestens overgetrapt.
Ivica Jarakovic trapte voor Kortrijk nog een mooie kans over het doel en hetzelfde deed Van Hyfte voor Hamme. De ruststand was 0-0. Hamme was beter maar stoot telkens tegen een sterk keepende Mollez en aan de andere kant verspilde Landu Tubi de Kortrijkse kansen.

De tweede helft bracht enig beterschap met na negen minuten een strafschop. Nong probeerde zich door te zetten, maar hij werd foutief neergehaald door Koppen die hiervoor de rode kaart kreeg. Makhloufi maakte vanop de stip de 1-0. In de 61ste minuut leek Nong de ziekte van zijn spitsbroeder overgenomen te hebben. Hij ging alleen op doel af, maar besloot op Meul.
Hij zette deze misser recht met nog 25 minuten te gaan. Meul lostte de bal en vanuit een scherpe hoek kon Aloys Nong de 2-0 op het scorebord schieten. In de 84ste minuut maakte de Kameroener er nog 3-0 van. Hij trapte de bal net naast de paal binnen.
De laatste kans van de match was voor Jarakovic. Hij trapte van ver over het doel van Meul. De eindstand was 3-0 en Kortrijk moest dus nog afwachten op de andere resultaten.

Al snel werd duidelijk dat Mechelen met 4-0 had gewonnen van RC Waregem. Het enige resultaat dat nu nog levensbelangrijk was, was dat van KV Oostende - OH Leuven. Ondanks het al sinds de 76ste minuut 2-2 stond in die wedstrijd, werd de spanning erin gehouden omdat die wedstrijd een tiental minuutjes later was gestart.

Toen de 2-2 door de luidsprekers werd meegedeeld, was er feest in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk zit samen met Antwerp en KV Mechelen in de eindronde, die start op 27 mei.