Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme verovert nu ook de scalp van KVM
Bart Hermans

VW Hamme heeft zondagnamiddag met 2-1 gewonnen van KV Mechelen. Voor de thuisploeg scoorden Marko Petrovic en Steve De Ridder. Voor de bezoekers was dit Issame Charaï.

Bij Hamme stond een herstelde Baert terug in doel in plaats van Meul. De Smet kwam terug uit schorsing en kwam in de ploeg ten voordele van Koppen. Opmerkelijk bij Hamme was dat Meul ook niet op de bank zat en Hamme dus geen reservekeeper op de bank had. Bij de bezoekers uit Mechelen kwamen Geudens, Vanbelle en Charaï in de ploeg ten voordele van de gekwetste Mellemans en Iddi. Kielo-Lezi werd een dagje rust gegund.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. De eerste kans van de wedstrijd was voor Hamme via Van Hyfte maar zijn schot ging over. Vlak voor het begin van de wedstrijd had het nog wat geregend en vele spelers schoven menigmaal onderuit omdat ze geen gepast schoeisel aanhadden. Vooral Hamme-kapitein Karel De Smet had er veel last van en moest dan ook noodgedwongen van schoenen verwisselen. Op het kwartier was De Ridder dicht bij een doelpunt maar KVM-doelman Werner redde schitterend. Even later kon D’Haeseleer aanleggen maar Werner blokte het schot af. KV Mechelen reageerde dan eindelijk met een mooie samenspel tussen Dunkovic en Asare , het voorzetschot van de Ghanees viel op de lat. Hamme controleerde wel de rest van de eerste helft maar echt gevaar viel er niet meer te noteren. Beide ploegen gingen dan ook rusten bij een 0-0 stand.

De vice-kampioen begon beter aan de tweede helft en dook een paar keer voor het doel van Baert op. Eerst ging een gekraakt schot van Asare nog naast en even later redde de thuisdoelman schitterende op een poging van Vleminckx. Toch was het Hamme dat dicht bij de openingstreffer kwam . Bij een tegenaanval die via De Ridder en Butera bij D’Haeseleer terechtkwam schoot deze laatste hoog over. De bal had op zijn minst in het kader gemoeten. In een volgende actie kon Kestens aanleggen maar zijn schot ging naast. Aan de overkant zette Vanbelle voor vanop links en Van Der Heyden gleed uit waardoor Charaï alleen voor doel kwam en de 0-1 achter Baert schoot. Hamme bleef het meest in balbezit en De Ridder maakte bijna gelijk maar vond andermaal Werner op zijn weg. Het was enkel uitstel want Petrovic trapte op vrije trap de bal enig mooi voorbij een kansloze Werner. Hamme was gelanceerd en een minuut later ging Djamba-Shango door op links en voorzetten naar De Ridder, ditmaal geraakte de spits wel voorbij Werner en het stond dan ook verdiend 2-1. Hamme bleef de wedstrijd controleren. Mechelen was nog één keer gevaarlijk via de ingevallen Crabeels maar Baert kon gepast tussenkomen.

Na Antwerp en Dender versloeg Hamme nu ook de derde grote ploeg uit tweede en gaf zo een tegenvallend seizoen nog een beetje kleur. KV Mechelen ziet KV Kortrijk met de derde periodetitel gaan lopen. In de vorige periode konden ze ook al niet winnen tegen een andere Oost-Vlaamse ploeg waardoor Antwerp met de tweede periodetitel ging lopen. Op zichzelf niet erg want als vice-kampioen plaats KVM zicht sowieso voor de eindronde.