eupEupen
SK Ronse
Datum: 07/10/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Kehrweg Stadion
Ronse mist een killer
Joeri De Ren
| 0 reacties
Ronse mist een killer
Foto: © SC

Ronse trok naar Eupen in de hoop van de laatste plaats weg te raken. Bang kan de Ronsenaren niet noemen en van lafheid kan je ze zeker niet beschuldigen. Met volle aanvalskracht ging trainer Denie op verplaatsing Eupen te lijf. Krasniqi, Lefranc en Sylla mochten alle drie opdraven en dienden te zorgen voor doelpunten. 

Ronse heeft het geluk echter niet aan zijn zijde en na 4 minuten diende doelman Paul zich reeds om te keren nadat een afgeweken schot van Baiyot de netten deed trillen. De partij bleef daarna op en neer gaan en Ronse werd van een doelpunt gehouden door doelman Wins en verdediger Bongard die een bal van de lijn keerde. Verder lag het ontbreken van een doelpunt soms aan de onkunde van de bezoekende aanvallers.

In de tweede helft kon Eupen vroeg in de helft scoren toen Buyssens een voorzet van Closset in eigen doel deviëerde. Kort daarna kon Eupen bijna een derde doelpunt scoren toen Vinamont de dwarsligger trof. Ronse trachtte het tij nog te doen keren, maar kwam niet verder dan een reeks pogingen vanop afstand van onder andere Sylla en Synaeghel. Het schot van deze laatste werd van de lijn gekeerd. Het probleem van Ronse : scoren werd nog maar een benadrukt. Sinds kort trok Ronse ook nog Mussa aan om de aanval te versterken. De vraag blijft of deze speler – in een vroeger nog bij RAFC – voor de grote kentering kan zorgen in de aanval.

Door deze zege blijft Eupen wel mooi weg uit de gevarenzone en lijkt het erop dat de ploeg uit de Oostkantons zich dit seizoen in de buik van het klassement zal nestelen.

    

Vooraf